Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde yaşanan olayda, iddiaya göre nefroloji servisinden palyatif servisine nakledilen bir hastanın damar yolundan kanama olmasına rağmen sağlık personeli müdahale etmedi.
Dün öğle saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde yaşanan olay, hasta yakınları tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Nefroloji servisinden Kandıra Devlet Hastanesi palyatif servisine nakli gerçekleştirilen H*** B*** isimli hasta, hasta nakil aracına bindirilmesi için acil servise getirildi. Bu sırada serviste çıkarılan damar yolundan kanama olduğu tespit edildi.
SAĞLIK PERSONELİ SEYİRCİ KALDI
Olay anında acil serviste bulunan sağlık personeli, yaşanan yoğun kanamaya rağmen herhangi bir tıbbi müdahalede bulunmadı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, ne doktor ne hemşire ne de hasta bakıcılar kanamayı durdurmak için bir adım attı. Sağlık personelinin, kan kaybı yaşayan hastaya ve yakınlarına yardım etmek yerine olayı uzaktan izlemekle yetinip, “servise gidin” şeklinde yönlendirmede bulunduğu iddia edildi.
Hayati tehlike arz edebilecek bu durum karşısında müdahale edilmemesi, hasta yakınlarının “kaderine terk edildi” şeklinde tepki göstermesine neden oldu.
