Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği, bu yıl çok özel misafirleri ağırladı. ‘Bi Dünya Eğlence’ etkinlikleri kapsamında özel gereksinimli bireyler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte şenlik alanına gelerek sanat ve üretimle dolu unutulmaz bir gün geçirdi.
Mehmetçik Okulu’ndan 7-11 yaş aralığındaki 14 özel eğitim sınıfı öğrencisi, kendileri için özel olarak hazırlanan programda yer aldı. Gün boyunca çeşitli atölyelere katılan çocuklar, hem yeni şeyler öğrenmenin hem de eğlenmenin tadını çıkardı.
Sanat ve Üretimle Dolu Atölyeler
Şenlik programı çerçevesinde minik katılımcılar, Mozaik Atölyesi ile güne başlangıç yaptı. Ardından KOMEK Atölyesi, Kruvasan Atölyesi ve Çantamda Geyik Var atölyeleriyle etkinlikler devam etti. Her biri özenle planlanan bu atölyelerde çocuklar, el becerilerini geliştirme fırsatı bulurken, kendi ürünlerini ortaya çıkarmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kapsayıcı etkinlik anlayışıyla hazırlanan bu özel program, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata aktif katılımına önemli bir katkı sağladı. Aileleri ve öğretmenleriyle birlikte alanda yer alan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu gönüllerince yaşadı.
