Cuma, 6 Kasım 2026 06.11.2026
9°C
USD 49,65
EUR 55,60
Altın 6.385
Benzin 75,00
Dizel 100,80

Geleceğin projelerine destek

GTÜ TEKNOFEST 2027 hazırlıklarına başladı

Gebze Teknik Üniversitesi yönetimi ve öğrenci takımları, 4 Kasım'da bir araya gelerek yeni dönem stratejilerini çizdi. Alınan kararla proje istişare toplantıları iki ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilecek.

GTÜ TEKNOFEST 2027 hazırlıklarına başladı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) yönetimi ile TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanan öğrenci takımları, 4 Kasım tarihinde Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Üniversitedeki ortak üretim kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen buluşmada, geleceğe yönelik stratejik hedefler ile yeni proje yol haritaları değerlendirildi.

STRATEJİK HEDEFLER VE YENİ PROJELER

Toplantıya GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Damla Arısan, Proje Takımları Koordinatörü Prof. Dr. İlyas Kandemir’in yanı sıra akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı. Görüşmede yarışma sürecine dair öğrenci deneyimleri ele alınırken, yeni teknoloji alanlarında disiplinler arası ortaklık olanakları tartışıldı. Süreçlerin verimini yükseltmek adına sunulan iyileştirme tavsiyeleri kayıt altına alındı ve bilgi aktarımının sistematik kılınması hedeflendi.

İKİ AYDA BİR DÜZENLİ BULUŞMA KARARI

Takımların sahadaki kazanımlarını pekiştirmek amacıyla istişare toplantılarının iki ayda bir periyodik olarak tekrarlanması karara bağlandı. Üniversite yönetimi, düzenli temaslar sayesinde geliştirilen fikirlerin hızla somut ürünlere dönüştürülmesini ve TEKNOFEST çalışmalarına daha fazla öğrencinin kazandırılmasını planlıyor.

5N 1K

GTÜ TEKNOFEST toplantısı ne zaman ve nerede gerçekleştirildi?

Buluşma 4 Kasım tarihinde üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Toplantıya yönetim kadrosundan hangi isimler katıldı?

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Damla Arısan ve Proje Takımları Koordinatörü Prof. Dr. İlyas Kandemir katıldı.

Öğrenci takımlarıyla toplantılar hangi sıklıkla devam edecek?

İstişare ve değerlendirme buluşmalarının iki ayda bir periyodik olarak sürdürülmesi kararlaştırıldı.