Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Liselerarası Büyük Münazara Turnuvası finali, gençlerin fikirlerini çarpıştırdığı heyecan dolu anlara sahne oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, gençlerin sergilediği eleştirel düşünme ve ifade becerilerinden oldukça etkilendiğini belirterek, “Yarınlarımız emin ellerde” mesajını verdi.
Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen final müsabakasına Başkan Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, MHP Kocaeli İl yöneticileri ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da katıldı. Lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, akademik gelişim ve eleştirel düşünmeyi desteklemeyi amaçlıyordu.
Başkan Büyükakın’dan Gençlere Övgü
Başkan Büyükakın, salondaki tablo karşısında duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Mutluluğun resmi işte bu. Ben buraya baktığımda, yarınların güvenle inşa edileceği bir Kocaeli, bir Türkiye görüyorum” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin kısa sürede bir konuya adapte olup güçlü argümanlar üretmesinin büyük bir zihinsel beceri olduğunu vurgulayan Büyükakın, tüm gençleri tebrik etti.
Milletvekili Kadak’tan İlham Veren Sözler
Münazara kültüründen gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak da gençlere hitap etti. Kendi siyasi yolculuğunun bir münazara turnuvasında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından fark edilmesiyle başladığını anlatan Kadak, öğrencilere hayallerine sınır koymamaları ve “yapamazsın” diyenlere kulak asmamaları tavsiyesinde bulundu. Kadak, aralarından birçok siyasetçi ve yöneticinin çıkacağına inandığını belirtti.
Fikirler Kürsüde Çarpıştı
Kocaeli Liselerarası Büyük Münazara Turnuvası’nın finalinde Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Necip Fazıl Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Akademi Lisesi öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Eleştirel düşünme, hızlı analiz ve güçlü ifade becerilerinin sergilendiği müsabaka, izleyicilerden tam not aldı.
Turnuvada birinciliği Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi’nden Hayrunisa Vezir ve Yaren Şenay elde ederken, ikincilik Necip Fazıl Kısakürek Akademi Lisesi’nden Ömer Layık Bahtiyar ve Emre Bartın Özbek’in oldu. Üçüncülüğü Balım Işık Ekten ve Elfin Bostancı (Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi), dördüncülüğü ise Selin Bürcü ve Nesibe Beral Diril (Necip Fazıl Anadolu Lisesi) kazandı. En iyi konuşmacı ödülü ise Hamza Duruk Başgil’e verildi. Başarılı öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
