Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi (DAREN) kursiyenlerinden oluşan folklor ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Engelsiz Adımlar Türkiye Şampiyonası’nda önemli bir başarıya imza attı. Büyükler kategorisinde Türkiye ikincisi olan özel çocuklar, sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.
18 Haziran’da gerçekleşen şampiyonada, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ekiplerle yarışan DAREN kursiyerleri, Darıca’nın gururu olmayı başardı. Aylar süren yoğun hazırlık sürecinin ardından sahneye çıkan ekip, jüri üyeleri ve izleyicilerden tam not aldı.
Engelleri Aşan Azim
Engelleri sanatla, kültürle ve sporla aşan özel bireyler, gösterdikleri azim ve özgüvenle örnek bir başarı hikâyesi yazdı. Bu başarı, onların hayatın her alanında aktif rol alabileceğinin güçlü bir göstergesi oldu.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, elde edilen başarıdan dolayı DAREN kursiyerlerini ve eğitmenlerini tebrik etti. Başkan Bıyık, “Özel bireylerimizin hayatın her alanında aktif şekilde yer alabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimizde eğitim alan kursiyerlerimizin Türkiye çapında böylesine önemli bir başarı elde etmesi bizleri son derece mutlu etti. Türkiye ikincisi olan folklor ekibimizi ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle özel bireylerin gelişimine katkı sunan Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, elde ettiği başarılarla dikkat çekmeye devam ediyor. Türkiye ikinciliği elde eden DAREN folklor ekibi, hem Darıca’yı başarıyla temsil etti hem de engelsiz yaşamın güçlü bir örneğini ortaya koydu.
