Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminde yaşanan olağanüstü gelişmelerin ardından başkentte yapılacak seçim için aday netleşti. 15 Ekim 2026 Perşembe günü düzenlenecek TBB başkanvekilliği seçimi öncesinde Cumhur İttifakı’nın adayı kamuoyuna duyuruldu. Birlik Meclisi’ndeki oylamada Cumhur İttifakı’nı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın temsil edecek.
OLAĞANÜSTÜ SEÇİM KARARININ GEREKÇESİ
Birlikteki seçim sürecini tetikleyen gelişme idari ve adli süreçlerin ardından yaşandı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Vahap Seçer’in tutuklanması ve akabinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması üzerine, birliğin yürürlükteki tüzüğü gereğince olağanüstü seçim kararı alınmıştı.
ANKARA’DA SANDIK BAŞINA GİDİLECEK
Başkent Ankara’da bir araya gelecek olan ve 800’ü aşkın delegeden oluşan Birlik Meclisi, birliğin yeni başkanvekilini seçmek üzere oy kullanacak. Kritik yarışta Cumhur İttifakı adına Tahir Büyükakın sandıktan çıkmak için mücadele verecek.
BÜYÜKAKIN ÇALIŞMA VURGUSU YAPTI
Adaylığının netleşmesiyle birlikte sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmede bulunan Tahir Büyükakın, Cumhur İttifakı çatısı altında birlik ve beraberlik içinde hem Kocaeli hem de Türkiye geneli için omuz omuza çalışarak hizmet üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.
5N 1K
TBB başkanvekilliği seçimi için Cumhur İttifakı'nın adayı kimdir?
Cumhur İttifakı'nın adayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmuştur.
TBB olağanüstü seçimi ne zaman ve nerede yapılacak?
Olağanüstü seçim 15 Ekim 2026 Perşembe günü Ankara'da, 800'ü aşkın meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.
Türkiye Belediyeler Birliği neden olağanüstü seçime gidiyor?
Birlik Başkanı Vahap Seçer'in tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması sebebiyle tüzük gereğince seçim kararı alınmıştır.
