Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, bölgedeki pazar yerlerini ziyaret ederek esnafın ve vatandaşların ekonomik sorunlarını yerinde dinledi. Yıldızlı, artan hayat pahalılığının halk üzerindeki yıkıcı etkilerini çarpıcı örneklerle gözler önüne serdi.
Pazarda Çeyrek Karpuz Dönemi
Ziyaret sırasında bir pazar tezgahının önünde duran Yıldızlı, dilimle satılan karpuzları göstererek mevcut ekonomik tabloyu sert bir dille eleştirdi. Eskiden bütün alınan karpuzun, zamanla yarıma düştüğünü belirten Yıldızlı, gelinen noktada artık “çeyrek karpuz dönemi”nin başladığını ifade etti. Vekil, “Kurbana girme şansımız yok da karpuza 7 hisse gireceğiz artık” sözleriyle hayat pahalılığının ulaştığı boyutlara dikkat çekti.
Vatandaşın Geçim Derdi Büyüyor
Pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren CHP’li vekil, halkın geçim derdine kulak verdi. 18 bin lira maaş aldığını söyleyen bir ev hanımı, 16 bin lira kira ödediğini ve 2 bin lira gelen doğalgaz faturasıyla nasıl geçineceğini düşündüğünü dile getirdi. Pazar esnafı ise maliyetlerin sürekli arttığından, poşete dahi bir haftada gelen yüksek zamlardan dert yanarak, pazarın boş kalmasından şikayetçi oldu.
Farklı Sektörlerde Benzer Tablo
Esnaf ziyaretlerini oto tamirhanesi ve fırın gibi farklı sektörlerde de sürdüren Harun Özgür Yıldızlı, buralarda da benzer tablolarla karşılaştı. Gece geç saatlerden akşam vaktine kadar çalışan fırıncıların bile kendilerini zor geçindirdiğini ifade etmesi üzerine Yıldızlı, halkın gerçek gündeminin ekonomik kriz olduğunu vurguladı. Yıldızlı, 81 ilde ve tüm ilçelerde sahada olduklarını belirterek, vatandaşlara seslendi. Mevcut yaşam koşullarından memnun olunmaması durumunda değişimin şart olduğunu ifade eden Yıldızlı, halkı ortak bir gelecek inşa etmeye davet etti.

0 Yorum