Cumartesi, 26 Eylül 2026 26.09.2026
12°C
USD 48,88
EUR 55,69
Altın 6.741
Benzin 80,80
Dizel 93,80

Vali Aktaş’tan 23 Nisan mesajı

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında milli egemenliğin önemini vurgularken, çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirtti.

Vali Aktaş’tan 23 Nisan mesajı

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 106. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle anlamlı bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Aktaş, mesajında milli egemenliğin önemine ve çocukların gelecekteki rolüne dikkat çekti.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” sözleriyle halkın iradesinin üstünlüğünü tüm dünyaya ilan ettiğini hatırlatan Aktaş, bu özel günün çocuklara bayram olarak armağan edildiğini vurguladı. Vali Aktaş, çocukların ülkesini ve milletini seven, üreten, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirilmesinin ortak sorumlulukları olduğunu belirtti.

Aktaş, mesajının sonunda Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla anarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.