İstanbul’da bir yolcu, uçakta bomba olduğu yönünde yaptığı şaka nedeniyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
OLAYIN DETAYLARI
Olay, geçtiğimiz aylarda İstanbul Havalimanı’nda meydana geldi. Yurt dışına gitmek için uçağa binen bir yolcu, kalkış öncesinde görevlilere bomba şakası yaptı. Durumun ciddiyeti üzerine uçakta arama yapıldı ve yolcu gözaltına alındı.
MAHKEME SÜRECİ
Gözaltına alınan yolcu hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, sanığın ‘hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma’ suçunu işlediğine hükmetti. Sanığın pişmanlığını ve davranışlarını dikkate alan mahkeme, 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.
BENZER VAKALAR
Son yıllarda uçaklarda benzer şakalar yapan kişilere yönelik cezalar arttırıldı. Yetkililer, bu tür davranışların yolcuların güvenliğini tehlikeye attığını ve ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.
UYARILAR
Uzmanlar, uçaklarda ve diğer toplu taşıma araçlarında bu tür şakaların yapılmaması konusunda uyarıyor. Bu tür davranışların hem yasal sonuçları olabileceği hem de diğer yolcuları tedirgin edebileceği vurgulanıyor.
