Gölcük’te 13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla gerçekleştirilen panelde, muhtemel tehlikelere karşı hazırlıklı olmanın ve toplumsal düzeyde farkındalık oluşturmanın hayati önemi vurgulandı. Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda düzenlenen organizasyonda, olası afetlerin etkilerini en aza indirmeye odaklanan adımlar ayrıntılarıyla tartışıldı.
UZMAN AKADEMİSYENLERDEN KRİTİK DEĞERLENDİRMELER
Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve GESOTİM iş birliğiyle hayata geçirilen programa Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya ile Doç. Dr. Serpil Gerdan konuşmacı olarak katıldı. Bilimsel veriler ışığında afet öncesinde risk unsurlarının tespit edilmesi, gerekli tedbirlerin zamanında alınması ve eğitim faaliyetlerinin yaygınlaştırılması gerektiği ifade edildi.
KURUMLAR VE VATANDAŞLAR BİR ARAYA GELDİ
Panele Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, GESOTİM ile Gölcük Belediyesi Arama Kurtarma (GÖLAK) personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve ilçe sakinleri katılım sağladı. Etkinlikte konuşan Başkan Ali Yıldırım Sezer, afet zararlarının önüne geçebilmek adına toplum bilincini geliştirecek çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
Toplumun her kesiminde afet kültürünün yerleşmesini hedefleyen oturum, sunumların tamamlanmasının ardından Başkan Sezer’in katkı sunan akademisyenlere ve dinleyicilere teşekkür etmesiyle sona erdi.



5N 1K
Panel hangi gün ve nerede düzenlendi?
Panel, 13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı'nda düzenlendi.
Panele hangi kurumlar katkı sağladı?
Program; Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve GESOTİM ortaklığıyla organize edildi.
Panelin konuşmacıları kimlerdi?
Etkinliğe Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya ile Doç. Dr. Serpil Gerdan konuşmacı olarak katıldı.
