Kocaeli genelinde etkisini gösteren kuvvetli sağanağın yarına kadar aralıksız sürmesi bekleniyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
SEL VE SU BASKINI TEHLİKESİ
Bölgede devam eden yağışların ardından AFAD tarafından yapılan bilgilendirmede, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek sel ile su taşkınlarına karşı tedbir alması istendi.
Yetkililer yaptıkları açıklamada, “Kocaeli’de şiddetli yağışların yarına kadar sürmesi bekleniyor. Sel ve su baskını tehlikelerine karşı mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın, tedbirli olun.” ifadelerine yer verdi.
ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN
Kurum, su baskını riski taşıyan bölgelerde dikkatli olunması ve acil durumlar haricinde sokağa çıkılmaması gerektiğini önemle vurguladı.
5N 1K
Kocaeli'deki şiddetli yağışlar ne zamana kadar sürecek?
Kuvvetli yağışların yarına kadar devam etmesi bekleniyor.
AFAD vatandaşlara hangi uyarılarda bulundu?
AFAD, sel ve su baskını riskine karşı tedbirli olunmasını ve zorunlu kalmadıkça dışarı çıkılmamasını istedi.
