A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında İstanbul’da oynadığı özel maçta Kuzey Makedonya’yı 4-0 mağlup etti. Kadıköy’de taraftarının yoğun desteğini arkasına alan Ay-Yıldızlılar, baştan sona üstün bir performans sergileyerek hem iştahlı futbolunu gösterdi hem de farklı skorla turnuva öncesi önemli bir moral depoladı.
Erken Goller ve İlk Yarı Üstünlüğü
Mücadeleye oldukça hızlı başlayan milliler, henüz 2. dakikada Orkun Kökçü’nün kaydettiği golle erken bir avantaj elde etti. Golün ardından baskısını sürdüren Türkiye, 16. dakikada genç yetenek Can Uzun’un şık vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan ve rakibine neredeyse hiç pozisyon şansı tanımayan Ay-Yıldızlı ekip, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.
İkinci Yarıda Fark Açıldı
Teknik direktör Vincenzo Montella’nın öğrencileri, ikinci yarıda da oyun üstünlüğünü korudu. 53. dakikada gelişen organize bir atakta Deniz Gül, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru 3-0’a taşıdı. Maçın sonucunu belirleyen son gol ise 70. dakikada Barış Alper Yılmaz’dan geldi. Kalan dakikalarda yapılan oyuncu değişiklikleriyle tempo düşse de, milli takım sahadan 4-0’lık net bir galibiyetle ayrıldı.

0 Yorum