Körfez Belediyesi meclisinin ekim ayı ikinci oturumunda gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, kentin 2027 yılı tahmini bütçesi oy çokluğuyla onaylandı. Meclis üyelerinin oylamasına sunulan bütçe tasarısı 4 milyar 292 milyon TL olarak karara bağlandı. Görüşmeler boyunca muhalefet temsilcilerinin yönelttiği eleştiri ve görüşlere yanıt veren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, bütçenin tüm birimlerle titizlikle hazırlandığını belirtti.
GELİRLER VE YATIRIM PLANLARI
Bütçede yer alan 770 milyon TL tutarındaki sermaye gelirine değinen Şener Söğüt, söz konusu kaynağın önemli bir kısmının doğrudan arsa satışı olmadığını, hasılat paylaşımı projelerinden sağlandığını aktardı. İlimtepe bölgesindeki yaklaşık 250 dönümlük alanda modern imar standartlarına uygun ve sosyal alanları gelişmiş yeni yaşam alanları planladıklarını söyleyen Söğüt, artan nüfus ve ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli konut projelerinin istihdam ile ticareti de canlandıracağını dile getirdi.
İLİMTEPE YOLUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Ulaşım yatırımlarına dair bilgi paylaşan Başkan Söğüt, uzun süredir konuşulan yaklaşık 6 kilometrelik İlimtepe yolunda çalışmaların başladığını duyurdu. Yeni güzergah planlaması sayesinde yolun eğiminin azaltıldığını ve daha güvenli duruma getirildiğini ifade eden Söğüt, kentsel dönüşüm, altyapı ve spor yatırımlarında sunulan katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesi ile bakanlıklara teşekkür etti.
MECLİS GÜNDEMİNDEKİ DİĞER MADDELER
Toplantı kapsamında ele alınan sıfır atık hibe programı projesi meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı. Belediye tarifelerini kapsayan komisyon raporunun görüşülmesi ise bir sonraki toplantıya devredildi. Körfez Belediye Meclisi bir sonraki oturumunu 3 Kasım Salı günü saat 15.00’te yapacak.



5N 1K
Körfez Belediyesi'nin 2027 yılı bütçesi ne kadar oldu?
Körfez Belediyesi meclisinde kabul edilen 2027 yılı tahmini bütçesi 4 milyar 292 milyon TL olarak belirlendi.
İlimtepe yolunda son durum nedir?
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yaklaşık 6 kilometrelik İlimtepe yolunda çalışmaların başladığını ve güzergahın eğimi düşürülerek daha sağlıklı hale getirildiğini bildirdi.
Bir sonraki Körfez Belediye Meclisi toplantısı ne zaman?
Bir sonraki toplantı 3 Kasım Salı günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek.
