Cumartesi, 2 Mayıs 2026 02.05.2026
6°C
USD 45,05
EUR 52,67
Altın 6.703

Kut’ül Amare Şehitleri İzmit’te Dualarla Anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kut'ül Amare Zaferi'nin 110. yıl dönümünde anlamlı bir anma programı düzenledi. İzmit'teki Namazgâh ve Polis Şehitliği'nde hafızlık öğrencileri hatim okuyarak şehitleri dualarla andı.

Kut’ül Amare Şehitleri İzmit’te Dualarla Anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olarak kayıtlara geçen Kut’ül Amare Zaferi’nin 110. yıl dönümünde anlamlı bir anma programına ev sahipliği yaptı. İzmit’te düzenlenen etkinlikte, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Projesi öğrencileri, Namazgâh ve Polis Şehitliği’nde bir araya gelerek şehitleri dualarla yâd etti.

Hafızlık Öğrencilerinden Duyarlı Davranış

29 Nisan 1916 Kut’ül Amare Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda, Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda toplanan hafızlık öğrencileri, şehitliklerde hem Kur’an-ı Kerim hatmi okudu hem de kabirlerin temizliğini üstlendi. Duygusal anların yaşandığı bu program, gençlerin milli ve manevi değerlere olan bağlılığını ve duyarlılığını gözler önüne serdi.

Gerçekleştirilen program kapsamında öğrenciler tarafından okunan hatimler, başta Kut’ül Amare şehitleri olmak üzere tüm şehitlerin ruhuna ithaf edildi. Şehitlikte yaşanan duygu dolu anlar, öğrencilerin milli ve manevi değerlere sahip çıkma örneğini sergilemesini sağladı.

Şehitliklerde Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları

Etkinlik sadece anma programıyla sınırlı kalmadı. Duyarlı öğrenciler, Namazgâh ve Polis Şehitliği’nde temizlik çalışmaları gerçekleştirerek alanların bakım ve düzenine katkı sağladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen bu etkinlik sayesinde öğrenciler, hem tarih bilincini güçlendirdi hem de şehitlere karşı vefa duygusunu yerinde yaşayarak pekiştirdi. Program, manevi bir görevin yerine getirilmesiyle son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir