Körfez Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla özel eğitim kurumlarını ziyaret etti. Özel gereksinimli çocuklarla bir araya gelen belediye yetkilileri, farkındalık oluşturdu.
Körfez Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Özel Gülünce Özel Eğitim Anaokulu, Özel Körfez Verimli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Hereke Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret etti.
ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ
Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, özel gereksinimli bireylerin eğitim hayatına aktif katılımının önemi vurgulandı. Etkinlikler kapsamında, öğrencilere balonlar ve çeşitli ikramlar dağıtıldı.
OTİZM BİR EKSİKLİK DEĞİL
Otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğu vurgulanırken, sevgi, anlayış ve empati mesajları ön plana çıkarıldı. Körfez Belediyesi’nin bu anlamlı etkinliği, çocukların unutulmaz bir gün yaşamasına vesile oldu.
TOPLUMDA FARKINDALIK ARTIYOR
Bu tür etkinliklerin toplumda otizm konusunda duyarlılığın artmasına katkı sağladığı belirtildi.
