Kocaelispor Başkanı Recep Durul hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde dikkat çeken bir karar verildi. Başkan Durul’a, sarf ettiği iddia edilen küfürlü tezahüratlar nedeniyle 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında hak mahrumiyeti cezası tebliğ edildi.
STATLARA GİRİŞ YASAĞI
Alınan bu karar doğrultusunda Recep Durul, ceza süresi boyunca yeşil-siyahlı ekibin müsabakalarını tribünden veya saha kenarından takip edemeyecek. Spor camiasında yankı uyandıran bu yaptırım, kulüp başkanları düzeyinde nadir görülen 6222 uygulamalarından biri olarak kayıtlara geçti.
RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Kocaelispor cephesinden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılması beklenirken, başkanın ceza süresince protokol tribünü dahil statlara girişinin yasaklandığı öğrenildi. Adli sürecin devamında cezanın detayları ve süresi netlik kazanacak.
