Pazar, 9 Ağustos 2026 09.08.2026
26°C
USD 47,61
EUR 54,87
Altın 6.661
Benzin 79,85
Dizel 80,38

Zehir tacirlerine büyük darbe

Kocaeli’de sentetik ecza operasyonu!

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Darıca ve Gebze'de yürüttüğü operasyonda milyonlarca sentetik ecza hapı üreten bir imalathaneyi çökertti. Baskınlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli’de sentetik ecza operasyonu!

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, zehir tacirlerine karşı yürüttüğü kararlı mücadeleye yeni bir başarı ekledi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmalarıyla, bölgedeki en büyük uyuşturucu imalathanelerinden biri çökertildi. Uzun süreli teknik ve fiziki takipler sonucunda, uyuşturucu madde ticaretini engellemeye yönelik operasyon başarıyla tamamlandı.

Dev Operasyonun Detayları

Ekiplerin titiz istihbarat çalışmaları neticesinde, Darıca ve Gebze ilçelerinde uyuşturucu üretimi yapıldığı belirlenen bir imalathane ile sevkiyat için hazırlanan araçlar tespit edildi. Belirlenen adreslere ve araçlara yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda, adeta bir fabrika gibi işletilen uyuşturucu üretim merkezine büyük bir darbe vuruldu.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda uyuşturucu piyasasını sarsacak miktarda malzeme ele geçirildi. Aramalarda yaklaşık 1 milyon 700 bin adet sentetik ecza hap, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış uyuşturucu maddeler ve bu maddelerin seri üretimi ile paketlenmesinde kullanılan 19 adet makine ve cihaz bulundu. Ayrıca, imalathanede yapılan incelemelerde 264 kilogram ağırlığında sentetik ecza yapımında kullanılan ham maddeye de el konuldu. Ele geçirilen bu ham maddenin, yaklaşık 3 milyon adet sentetik ecza hap üretebilecek kapasitede olduğu ifade edildi.

Gözaltılar ve Adli Süreç

Büyük ses getiren operasyonun ardından yasal süreç de hızla başlatıldı. Olayla doğrudan bağlantılı olduğu tespit edilen 9 şüpheli şahıs, emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, gözaltındaki diğer 8 şahsın emniyetteki adli işlemlerinin ve sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir