Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, çocukların güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamak amacıyla okul çevrelerindeki denetimlerini sürdürüyor. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 20-26 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalarda, okul bölgeleri ve kamusal alanları titizlikle inceledi.
Dört İlçede Yoğun Denetimler
Emniyet güçleri; İzmit, Derince, Başiskele ve Kartepe ilçelerinde toplam 65 okulu ziyaret ederek alınan güvenlik önlemlerini yerinde gözlemledi. Denetimler sırasında okul kolluk görevlileri ve okul idarecileriyle bir araya gelinerek, eğitim kurumlarının çevresindeki güvenliğin kalıcı hale getirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
GBT Sorgulamaları ve Mekan Kontrolleri
Çocukların korunmasına yönelik yürütülen bu uygulamalar sadece okul çevreleriyle sınırlı kalmadı. Bölgedeki 24 umuma açık eğlence ve dinlenme yeri de denetimden geçirilirken, toplam 145 şahsın Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu yapıldı.
Dilendirilen Çocuklara Müdahale
Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik operasyonlarda ise 11 çocuk koruma altına alınarak ailelerine teslim edildi. Yapılan detaylı incelemelerde, daha önce de benzer suçlara karıştığı tespit edilen 2 çocuğun ailesine idari para cezası uygulandığı belirtildi.
