Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.T. isimli şahsı yakaladı.
İl genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla aranan şahıslara yönelik çalışmalarını sürdüren emniyet güçleri, teknik takip ve titiz çalışmalar sonucunda, uzun süredir firari olan şahsın izine ulaştı.
6 YIL HAPİS CEZASI
Ekipler tarafından 23 Şubat 2026 tarihinde düzenlenen operasyonda yakalanan H.T.’nin, “Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan arandığı belirlendi. Şahsın bu suçtan dolayı toplam 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek işlemleri tamamlanan H.T., aynı gün adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı adli makamlarca hakkındaki hüküm yüzüne okunan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
