Pazartesi, 28 Eylül 2026 28.09.2026
14°C
USD 48,88
EUR 55,69
Altın 6.603
Benzin 80,80
Dizel 93,80

Kocaeli ve İskeçe, futbolla gönül köprüsü kuruyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin davetiyle İskeçe Türk Birliği Spor Kulübü, Kocaelispor U-19 takımıyla dostluk maçı yapacak. Futbol, iki şehir arasında gönül köprüsü kuracak.

Kocaeli ve İskeçe, futbolla gönül köprüsü kuruyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Balkan coğrafyasıyla olan gönül bağı, bu kez futbolun birleştirici gücüyle taçlanıyor. Başkan Tahir Büyükakın’ın daveti üzerine Yunanistan’dan gelen İskeçe Türk Birliği Spor Kulübü, Kocaelispor U-19 Altyapı Karma Takımı ile dostluk maçında karşı karşıya gelecek.

Büyükşehir Belediyesi, Balkan coğrafyasıyla kültürel bağları güçlendirme hedefiyle etkinliklerine devam ediyor. Yakın zamanda Batı Trakya İskeçe Müftülüğü’ne bağlı öğrenciler, Büyükşehir’in düzenlediği geziyle Kocaeli’nin sanayi, bilim ve doğa merkezlerini keşfetmişti. İftar sofrasında kurulan dostluk köprüsü, şimdi de futbol sahasına taşınıyor.

KOCAELİ’NİN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFEDECEKLER

İskeçeli sporcular, Kocaeli ziyaretleri boyunca şehrin doğal güzelliklerini, kültürel zenginliklerini ve sosyal yaşamını yakından tanıma fırsatı bulacak. Bu ziyaret, sadece sportif bir etkinlik olmanın ötesinde, anlamlı bir kültürel buluşmaya dönüşecek.

TRİBÜNDE BİRLİKTE OLACAKLAR

Konuk ekip, 18 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleşecek Kocaelispor-Göztepe Süper Lig maçını tribünden birlikte izleyerek Kocaeli’nin futbol coşkusuna ortak olacak. Ayrıca, İskeçe ekibinden iki genç futbolcu, bu özel müsabakada seremoniye katılacak.

SAHADA DOSTLUK, KALPLERDE BİRLİK

Ziyaretin en özel anlarından biri, 19 Nisan Pazar günü saat 13.00’de Vinsan Tesisleri’nde yaşanacak. Kocaelispor U-19 Altyapı Karma Takımı ile İskeçe temsilcisi arasındaki dostluk maçı, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serecek. Bu karşılaşma, rekabetten öte dostluk ve kardeşlik mesajlarının sahaya yansıması olacak.