Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde kaydedilen görüntüler, hastanelerdeki hijyen hassasiyetini bir kez daha gündeme getirdi. Göğüs Hastalıkları Servisi’nde çekilen fotoğraflarda, yemek servisinin ardından toplanmayan bulaşıkların koridorlarda yerlere istiflendiği görüldü.
Hastanenin en kritik bölümlerinden biri olan Göğüs Hastalıkları Servisi’nde yaşanan bu durum, hem hastalar hem de hasta yakınları arasında büyük endişe yarattı. Yemek dağıtım ve toplama hizmetlerinden sorumlu firmanın görevini aksattığı iddia edilirken, koridorlarda biriken yemek artıklarının ciddi bir enfeksiyon riski taşıdığı belirtildi.
Sterilizasyonun hayati önem taşıdığı bir sağlık kuruluşunda, atıkların bu şekilde açıkta ve uzun süre bekletilmesi ‘bu kadarına da pes’ dedirten cinstendi. Kamuoyu ve hasta yakınları, hastane yönetiminin bu aksaklığa karşı nasıl bir adım atacağını ve benzer durumların önüne geçmek için hangi önlemleri alacağını merakla bekliyor.
