Cuma, 30 Ekim 2026 30.10.2026
13°C
USD 49,65
EUR 55,60
Altın 6.385
Benzin 76,70
Dizel 97,10

Kapadokya'da kahreden çökme

Peribacası faciasında yeni evli çift can verdi!

Nevşehir Göreme'de yağışlar nedeniyle çöken peribacasının altında kalan 3 kişi yaşamını yitirdi. Facia kurbanları arasında Sakaryalı muhabir Eray Tuna ve eşi Begüm Tuna'nın da olduğu belirlendi.

Peribacası faciasında yeni evli çift can verdi!

Nevşehir’in Göreme beldesinde etkili olan yağışların ardından peribacasının çökmesi sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 5 turist ise yaralandı. Göreme Açık Hava Müzesi girişinde meydana gelen trajik olayda enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşların, Sakarya’da muhabirlik yapan Eray Tuna ile temmuz ayında evlendiği eşi Begüm Tuna olduğu tespit edildi.

EKİPLER ENKAZA MÜDAHALE ETTİ

Bölgedeki yoğun yağışlar nedeniyle yapısında deformasyon oluşan peribacası bir anda yıkıldı. Çökme ihbarının ardından olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabası sonucunda göçük altından 2’si Türk, 1’i yabancı uyruklu olmak üzere 3 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Bölgedeki çalışmaları bizzat yerinde takip eden Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Vali Kök, şu ifadeleri kullandı: “Şu ana kadar enkaz altından 2’si Türk, 1’i yabancı uyruklu olmak üzere 3 vatandaşımızı ölü olarak çıkarttık. 5 turist ise yaralı olarak bölgedeki hastanelere sevk edilerek hemen tedavilerine başlandı. 4 turistin tedavisi tamamlanarak taburcu edildi, 1 vatandaşımızın ise tedavisi devam ediyor. Devlet olarak tüm imkanlarımızı olay anından itibaren seferber ettik. Arama kurtarma çalışmaları da yine son dakikaya kadar devam edecek. Her ihtimali göz önünde bulunduruyoruz.”

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Enkazdan çıkarılan cansız bedenler üzerinde yapılan kimlik tespit çalışmalarında acı detaylar ortaya çıktı. Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının, Sakarya’daki bir basın kuruluşunda muhabir olarak görev yapan gazeteci Eray Tuna ile muhasebeci eşi Begüm Tuna olduğu belirlendi. Çiftin temmuz ayında evlendiği kaydedildi.

5N 1K

Olay nerede ve nasıl meydana geldi?

Olay, Nevşehir'in Göreme beldesinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi girişinde, yağışlar sonucu deforme olan bir peribacasının çökmesiyle meydana geldi.

Faciada kaç kişi hayatını kaybetti ve yaralandı?

Olayda 2'si Türk ve 1'i yabancı uyruklu olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 5 turistten 4'ü taburcu edildi, 1 kişinin tedavisi sürüyor.

Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının kimlikleri nedir?

Yaşamını yitirenlerin Sakarya'da muhabir olarak görev yapan gazeteci Eray Tuna ile muhasebeci eşi Begüm Tuna olduğu belirlendi.