Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ifade verdi.
İFADENİN DETAYLARI
Sonel, Gülistan Doku’yu şahsen tanımadığını, kendisiyle hiçbir yerde görüşmediğini ve sosyal medya hesaplarından herhangi bir veri silmediğini belirtti. İddia edilen tecavüz olayıyla hiçbir ilgisi ve bilgisinin olmadığını, bu iddiaları duydukça midesinin bulandığını ve tiksindiğini ifade etti.
‘BİRİNİ VURDUM’ İDDİASI
Umut A.’nın ‘birini vurdum’ dediğine dair iddiaların tamamen yalan olduğunu savunan Sonel, Umut A.’nın kendisinden 6-7 ay önce 10 bin dolar borç para istediğini ve bu parayı vermeyeceğini söylediğini aktardı.
OLAY GÜNÜ
Bahsi geçen yolun Tunceli’deki tek ana yol olduğunu ve arkadaşlarıyla sürekli araba turu yaptıklarını belirten Sonel, o günün kendisi için sıradan bir gün olduğunu ve özel olarak ne yaptığını hatırlamadığını dile getirdi.
UYUŞTURUCU VE ALKOL AÇIKLAMASI
Uyuşturucu ve alkole tamamen karşı olduğunu vurgulayan Sonel, bu olayda isminin geçmesinin tek sebebinin babasının vali olması olduğunu ve bunun kendisine ve ailesine karşı yapılmış bir itibar suikasti olduğunu iddia etti.
