Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarında yürütülen hazırlıkları yerinde denetledi. Başkan Büyükgöz, yetkililerden bilgi alarak vatandaşların bayram sürecini huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Gebze’nin bu yıl da çevre ilçelere hizmet verecek ölçekte yoğun bir kurban organizasyonuna ev sahipliği yapması bekleniyor.
Gebze Bölgeye Hizmet Verecek
Kurban pazarı ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başkan Zinnur Büyükgöz, Gebze’nin sadece kendi ilçesine değil, çevre ilçelere de hizmet verecek kapasitede bir organizasyona hazır olduğunu belirtti. Büyükgöz, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Gebze’mizde tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Şu anda Gebze genelinde yaklaşık 30 bin büyükbaş, 18 bin de küçükbaş hayvan bulunuyor. Bayram süresince yaklaşık 25 bin büyükbaş ve 15 bin küçükbaş hayvanın kurban kesiminin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu yoğun sürecin sağlıklı ilerlemesi adına 172 çiftliğimize kesim izni verilmiş durumda” dedi.
500 Bin Kişilik Hareketlilik Bekleniyor
Bayram sürecinde bölgede çok yoğun bir hareketlilik yaşanacağını ifade eden Başkan Büyükgöz, yaklaşık 200 bin aracın ve 500 bin civarında vatandaşın bölgeye giriş yapmasının beklendiğini söyledi. Civar ilçelerde kurban pazarı bulunmaması veya bazı alanların bu yıl hizmet vermeyecek olması nedeniyle Gebze’de ciddi bir yoğunluk oluşacağını vurgulayan Büyükgöz, trafik ve ulaşım konusunda vatandaşların göstereceği hassasiyetin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Trafiği Rahatlatacak Yeni Yollar Açıldı
Kurban Bayramı sürecinde yaşanabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla bölgede ulaşım düzenlemeleri de tamamlandı. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak kurban pazarı çevresinde 3 yeni yol hizmete açıldı. Başkan Zinnur Büyükgöz, yapılan yeni ulaşım bağlantılarıyla hem giriş-çıkışların daha kontrollü sağlanacağını hem de trafik akışının önemli ölçüde rahatlayacağını belirtti. Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Büyükgöz, belirlenen kurban kesim saatlerine riayet edilmesi ve hissedar vatandaşların mümkün olduğunca ortak araç kullanarak kesim alanlarına ulaşmalarının trafik yükünü azaltmaya ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.
Gebze Belediyesi olarak ulaşım planlamaları ve saha organizasyonları dahil tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Zinnur Büyükgöz, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik ederek sağlık, huzur ve bereket temennisinde bulundu.
