Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın yönetim kurulu toplantısı, Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde geniş bir katılımla düzenlendi. Ülkenin dört bir yanından gelen basın mensupları, Gebze’de hem mesleki gündemlerini değerlendirdi hem de şehrin önemli isimleriyle buluşma fırsatı yakaladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde bir araya gelen TGF ve Basın Vakfı yönetim kurulu üyeleri, medyanın güncel sorunlarını ve sektörel gelişmeleri kapsamlı bir şekilde ele aldı. Toplantının genişletilmiş bölümü ise Gebze Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirildi. Burada yerel yöneticiler, iş dünyası temsilcileri ve basın mensupları bir araya gelerek önemli istişarelerde bulundu.
Balyanoz Tesisleri’ne Teşekkür ve Basın-Şehir Bütünleşmesi
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, geçmişte atıl durumda olan ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilerek sektöre kazandırılan Balyanoz Tesisleri’ne dikkat çekti. Karaca, bu önemli yatırımı hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkürlerini iletti. Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun ise kent dinamikleri ve yerel yönetimlerin desteğiyle güçlü çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, basın ve şehir arasındaki bütünleşmenin önemine değindi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Soba ve GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş da basının toplum için üstlendiği kritik rolün altını çizdi. Her iki isim de gazetecilere destek vermeyi bir görev olarak kabul ettiklerini ifade etti.
Gazeteciler, program kapsamında Güzide Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından karşılanan heyet, 7 katlı modern merkezi gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Büyükgöz, merkezin son teknoloji donatıları, gençlik projeleri ve gelecek vizyonu hakkında konuklarına detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
