Cuma, 15 Mayıs 2026 15.05.2026
18°C
USD 45,47
EUR 52,91
Altın 6.647

Acılar unutulmadı

Deprem dayanışması ‘Sarsıldık Sarıldık’ ile anıldı

Gebze Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan acıları ve dayanışmayı kayıt altına alan 'Sarsıldık Sarıldık' hatıratını tanıttı. Programda, deprem bölgesindeki fedakarlıklar ve milletçe ortaya konulan dayanışma ruhu bir kez daha vurgulandı.

Deprem dayanışması ‘Sarsıldık Sarıldık’ ile anıldı

Gebze Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan acıları, dayanışmayı ve sahada verilen insanüstü mücadeleyi kayıt altına alan “Sarsıldık Sarıldık” hatıratının takdim programını Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Duygu dolu anların yaşandığı programda, deprem bölgesinde görev yapan Gebze Belediyesi personelinin fedakârlıkları ve milletçe ortaya konulan dayanışma ruhu bir kez daha hafızalarda canlandı.

Programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve belediye meclis üyeleri de etkinlikte yer aldı.

Deprem Anılarına Yolculuk: Fotoğraf Sergisi

Program öncesinde, Gebze Belediyesi ekiplerinin 6 Şubat depremlerinin ardından sahada yürüttüğü çalışmaların gerçek yüzünü gösteren bir fotoğraf sergisi davetlilerin ziyaretine açıldı. Sergide, arama kurtarma faaliyetlerinden temizlik çalışmalarına, kurulan yaşam alanlarından vatandaşlarla kurulan dayanışma anlarına kadar birçok kare yer aldı. Katılımcılar, özellikle zorlu şartlar altında görev yapan ekiplerin özverili mücadelesini ilgiyle inceledi.

Program, depremde hayatını kaybedenler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlar rahmetle anılırken, salonda hüzünlü bir atmosfer hâkim oldu.

Başkan Büyükgöz: ‘430 personelimiz hiç düşünmeden Hatay’a geldi’

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, deprem sürecinde belediye personelinin ortaya koyduğu fedakârlığın unutulmayacağını belirtti. Başkan Büyükgöz, “430 personelimiz ‘Ne zaman döneceğiz, ne yapacağız?’ demeden Hatay’a geldi. O günleri tarihe not düşmek adına bu çalışmayı yaptık. Emeğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Soba ise konuşmasında afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti. Soba, “Şehirlerimizi dirençli hale getirmek, kurumlarımız arasındaki koordinasyonu güçlendirmek ve toplumda afet bilincini artırmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da deprem sonrası süreçte Gebze Belediyesi’nin Hatay’da üstlendiği görevlere değindi. Vali Masatlı, “Başkan Zinnur Büyükgöz ve Gebze Belediyesi ekipleri Hatay’da çok önemli bir sorumluluk üstlendi. Şehrin çöp ve atık yönetiminde büyük emek verdiler. Kendileriyle sahada iki buçuk ay birlikte çalıştık. Gösterdikleri gayret ve fedakârlık için kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Afet Bilinci ve Toplumsal Dayanışma Vurgusu

Program kapsamında Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Deprem ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış tarafından “Afet Bilinci ve Toplumsal Dayanışma” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, afetlere hazırlıklı olmanın önemi ve toplumsal dayanışmanın kriz anlarındaki hayati rolü detaylıca ele alındı.

Yoğun katılımla gerçekleşen anlamlı program, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Prof. Dr. Şerif Barış’a “Sarsıldık Sarıldık” hatıratının takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir