Cumartesi, 26 Eylül 2026 26.09.2026
17°C
USD 48,88
EUR 55,69
Altın 6.741
Benzin 80,80
Dizel 93,80

Eğitime dev yatırım

Darıca’ya Turizm Eğitim Kampüsü kuruluyor

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya geldi. Görüşmeler sonucunda ilçeye Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli dahil 5 yeni eğitim kurumu kazandırılacağı açıklandı.

Darıca’ya Turizm Eğitim Kampüsü kuruluyor

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Ankara’da gerçekleştirdiği temasların ardından ilçeye önemli eğitim yatırımlarının müjdesini verdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya gelen Başkan Bıyık, Darıca’ya Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli’nin yanı sıra toplam 5 yeni eğitim kurumunun kazandırılacağını belirtti.

Ankara’daki görüşmelerde, Darıca’nın eğitim altyapısını güçlendirecek projeler detaylı bir şekilde ele alındı. Yapılan istişareler sonucunda ilçeye toplam 128 derslik kapasitesine sahip yeni eğitim kurumlarının kazandırılması için önemli adımlar atıldığı ifade edildi. Başkan Bıyık, bu yatırımların Darıca’nın geleceği için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

5 Yeni Eğitim Kurumu Hayata Geçiyor

Darıca’ya kazandırılacak eğitim kurumları arasında; 24 derslikli 100. Yıl Atatürk Ortaokulu, 24 derslikli Barbaros İlkokulu, 32 derslikli Servet Çambol İlkokulu, 24 derslikli Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu ve 24 derslikli Anadolu Lisesi ile Kapalı Spor Salonu projeleri yer alıyor. Bu projelerin yapım çalışmalarına en kısa sürede başlanacağı açıklandı.

Turizm Kenti Darıca’ya Stratejik Eğitim Yatırımı

Görüşmelerin önemli başlıklarından biri de Darıca’ya planlanan Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli projesi oldu. Son yıllarda sahil düzenlemeleri, sosyal yaşam alanları ve kültürel etkinlikleriyle dikkat çeken Darıca’nın artan turizm potansiyelini destekleyecek bu projenin, ilçenin marka değerine önemli katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.

Başkan Muzaffer Bıyık, eğitim yatırımlarını sadece yeni okul binaları olarak görmediklerini belirterek, “Darıca’nın geleceğini inşa edecek yatırımlar için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli projesi, ilçemizin turizm potansiyelini eğitimle buluşturacak, gençlerimize yeni fırsatlar sunacak ve Darıca’nın marka değerine önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Eğitimin her zaman öncelikli konuların başında geldiğini vurgulayan Bıyık, Darıca’nın büyüyen nüfusuna paralel olarak eğitim altyapısının da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. “Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha modern, daha donanımlı eğitim ortamlarında yetişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda ilçemiz adına önemli kazanımlar elde ettik. Bu yatırımlar Darıca’nın eğitim geleceğine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Muzaffer Bıyık, ilçeye kazandırılacak eğitim yatırımlarına verdikleri desteklerden dolayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Sami Çakır ve Mehmet Akif Yılmaz’a, ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkürlerini iletti.