Darıca Belediyesi tarafından organize edilen Çevre Festivali, çevre duyarlılığı konusunda önemli mesajlar vererek renkli görüntülere sahne oldu. “Darıca Bize Emanet” temasıyla düzenlenen festival, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Farkındalık Etkinlikleri Yoğun İlgi Gördü
Dudayev Sahili Amfi Tiyatro Alanı’nda gün boyu süren festival, çevre konusunda farkındalık oluşturan etkinlikleriyle büyük beğeni topladı. Darıca’daki okullardan gelen öğrenciler, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları özel çalışmaları sergiledi. Festival alanında kurulan stantlarda geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen ürünler vatandaşların beğenisine sunulurken, öğrencilerin çevre temalı projeleri ziyaretçilerden tam not aldı.
Miniklerden Geri Dönüşüm Defilesi
Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri, minik öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kıyafetlerle gerçekleştirdiği defileydi. Atık malzemelerin sanatsal ve estetik tasarımlara dönüştüğü bu defile, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Öğrencilerin çevre duyarlılığını yansıtan performansları festivale ayrı bir renk katarken, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının önemi vurgulandı. Etkinlikte ayrıca çeşitli atölyeler, oyunlar ve farkındalık çalışmaları da düzenlendi; öğrenciler hem eğlendi hem de çevrenin korunması hakkında değerli bilgiler edindi.
Başkan Bıyık’tan Önemli Mesajlar
Festivalde konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, çevreyi korumanın sadece kurumların değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti. Bıyık, “Bugün burada çevremizi, doğamızı ve geleceğimizi konuşmak için bir aradayız. Dünya bizim tek evimiz. Doğayı korumak geleceğimizi korumaktır. Küçük adımlar büyük değişimler oluşturur. Dünya bize emanet, Darıca bize emanet” ifadelerini kullandı.
Darıca Belediyesi’nden Çevreye Katkı
Başkan Bıyık, Darıca Belediyesi olarak çevreyi korumak için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı. Her gün yaklaşık 10 ton geri dönüştürülebilir atık topladıklarını ve geri dönüşüme kazandırdıklarını aktaran Bıyık, daha temiz ve yaşanabilir bir Darıca için çalıştıklarını söyledi. Belediyenin 2026 yılının ilk 5 ayındaki çevre çalışmalarına dair verileri de paylaşan Bıyık; 3.107 kilogram elektronik atık, 17.760 litre atık yağ, 92.890 kilogram tekstil atığı, 1 milyon 167 bin kilogram ambalaj atığı ve 1.689 kilogram atık pil toplandığını belirtti.
Konuşmasının sonunda gençlere çağrıda bulunan Başkan Bıyık, “Çöplerinizi yere atmayın. Geri dönüşüme destek olun. Plastik kullanımını azaltın. Çevrenize örnek olun. Unutmayın; doğayı korumak sadece bir görev değil, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur” diyerek sözlerini tamamladı.
