Mahkeme kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu, partinin Özgür Özel döneminde kullandığı iki lüks aracı genel merkez binasının önüne çekerek satışa çıkardı. Kılıçdaroğlu, araçların üzerine “Haram parayla alınmıştır” yazılı tabelalar astırarak dikkatleri üzerine çekti. Bu beklenmedik hamle, parti içinde yeni bir krizin fitilini ateşledi ve siyaset kulislerinde geniş yankı buldu.
Özel Cephesinden Sert Yanıt Gecikmedi
Kılıçdaroğlu’nun “haram para” ithamıyla araçları sergilemesinin ardından, görevden alınan Özgür Özel’in iletişim ofisinden jet hızıyla bir yalanlama ve sert bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, söz konusu araçların tamamının yasal yollardan ve parti bütçesiyle satın alındığı vurgulanarak, tüm faturalarının mevcut olduğu belirtildi. Özel cephesi, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu ve parti kayıtlarıyla ispatlanabileceğini ifade etti.
Özgür Özel cephesinden yapılan açıklamada, sergilenen araçlara yönelik sert ifadeler kullanıldı. Araçların geçmişine dair detaylar paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi: “İki araç da partinin parasıyla alınmıştır, faturaları mevcuttur. Araçlardan biri 2022 yılında Kılıçdaroğlu tarafından alınmış ve kullanılmıştır. O aracı oraya koyanlar bunu bilmeyecek kadar cehalet sahibidir.”
Zırhlı Araç Geçmişi Hatırlatıldı: “Evi Camdan Olan Taş Atmasın”
Açıklamanın devamında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişte iş insanlarından araç temin ettiği iddia edilerek, Ankara’nın Çubuk ilçesinde uğradığı şehit cenazesindeki saldırı sonrasındaki süreç hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu’nun uzun süre boyunca emanet zırhlı araç kullandığını belirten iletişim hesabı, bu hamleye şu sözlerle karşılık verdi: “Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta saldırıya uğradıktan sonra Erdoğan Toprak, Aziz İhsan Aktaş’tan bir zırhlı araç almış ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun kullanımına sunmuştur. Kılıçdaroğlu, Aziz İhsan Aktaş’ın zırhlı aracını 1,5 yıl boyunca kullanmıştır. Evi camdan olan başkasının evine taş atmasın!”
Mahkeme kararının ardından suların durulmadığı CHP Genel Merkezi’nde, “haram para” yazılı araçların sergilenmesiyle başlayan bu yeni tartışmanın partinin karar mekanizmalarında ve tabanında nasıl bir yankı uyandıracağı merak konusu olmaya devam ediyor. Parti içindeki bu gerilimin önümüzdeki günlerde nasıl bir boyut kazanacağı ise yakından takip ediliyor.
