Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Kent Meydanı’nda kurduğu Ramazan Çadırı ile “O eski Ramazan’ları” yaşatıyor. İftar sofraları ve etkinliklerle dolu çadır, vatandaşların ilgisini çekiyor.
KARAGÖZ HACİVAT GÖSTERİSİ
Ramazan Çadırı’nda Karagöz ve Hacivat gösterileriyle geleneksel gölge sanatı yaşatılıyor. Çocuklar, tarihi ve sevimli ikiliyle Ramazan neşesini doyasıya yaşıyor. Jonglörlerin akrobasi gösterileri de eğlencelere renk katıyor.
İLÂHİLERLE MİNİ KONSERLER
Etkinliklerde ilahilerle bezenmiş mini konserler ilgiyle izleniyor. Çocuklar, minik kalplerinde ilahi aşkın en güzel şekilde yeşerdiğini gösteriyor.
EZAN SESİ KONSERVATUVAR’DAN
İzmit’teki Ramazan Çadırı’nda oruçlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Dini Musiki Bölümü öğrencilerinin okuduğu akşam ezanıyla açılıyor. Öğrenciler, ezan öncesinde ise Kur’an tilaveti okuyor.
