Başiskele Belediyesi, ilçenin geleceğini şekillendirmek amacıyla önemli bir adım attı. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Bu buluşmada, ilçenin mevcut durumu ve geleceğe yönelik projeler masaya yatırıldı.
Antik Köfte ve Restoran’da düzenlenen toplantıya, belediye başkan yardımcıları ve Kocaeli ile Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş da katıldı. Samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde, muhtarların sahadan getirdiği talep ve öneriler dikkatle dinlendi. Özellikle altyapı, ulaşım düzenlemeleri ve sosyal donatı alanları gibi mahalle bazlı ihtiyaçlar üzerinde duruldu. Muhtarların, vatandaşlarla doğrudan temas halinde olmaları nedeniyle sundukları geri bildirimlerin, hizmet planlamasında kritik bir rol oynadığı vurgulandı.
Ortak Akılla Yönetim Vurgusu
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan M. Yasin Özlü, muhtarların yerel yönetimdeki önemine değindi. Özlü, “Başiskele’mizin her köşesini planlarken muhtarlarımızın talep ve önerilerini yol haritamızın merkezine alıyor; devam eden projelerimizin sahadaki yansımalarını birlikte değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Özlü, bu tür düzenli toplantıların hizmet kalitesini artırdığını ve tüm paydaşlarla birlikte hareket ederek vatandaş memnuniyetine katkı sağladığını dile getirdi.
Daha Güçlü Başiskele İçin İş Birliği
Toplantıya katılan muhtarlar da organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade ederek, taleplerini doğrudan yetkililere iletme fırsatının önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Karşılıklı görüş alışverişinin, yerel hizmetlerin daha etkin ve hızlı bir şekilde hayata geçirilmesine katkı sunacağı değerlendirildi. Program, iyi niyet temennileriyle sona ererken, Başkan Özlü birlik ve beraberlik içinde Başiskele’yi daha ileriye taşıma kararlılığını yineledi.
