Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hava sahası ihlallerine yönelik sert bir açıklama yaparak Türkiye’nin egemenlik haklarını savundu.
EGEMENLİK VURGUSU
Bahçeli, Türkiye’nin bir “yol geçen hanı” olarak görülemeyeceğini ve kimsenin keyfi olarak füze ateşleyemeyeceğini vurguladı. İhtiyatlı bir dille bu tutumlarını ifade eden Bahçeli, hava sahasındaki güvenlik açıklarına karşı uyardı.
MHP’DEN AÇIKLAMA
MHP lideri, hava sahasında benzer durumların tekrarlanmaması gerektiğini belirterek, “Bir daha hava sahamızda yolunu veya yönünü kaybetmiş bir füze ya da İHA görmek istemiyoruz” dedi.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Bahçeli’nin bu açıklamaları, Türkiye’nin ulusal güvenliğinin korunması konusundaki hassasiyetini yansıtıyor. Türkiye’nin hava sahasını koruma konusundaki kararlılığı, bölgedeki diğer aktörlere de net bir mesaj gönderiyor.
