Cuma, 25 Eylül 2026 25.09.2026
6°C
USD 48,85
EUR 55,59
Altın 6.713
Benzin 80,80
Dizel 93,80

Adalet Bakanı: Çocuklara verilen cezalar yetersiz

Adalet Bakanı Gürlek, kamuoyu araştırmalarına göre toplumun büyük çoğunluğunun çocuklara verilen cezaları yetersiz bulduğunu ve kendisinin de aynı görüşte olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı: Çocuklara verilen cezalar yetersiz

Adalet Bakanı Gürlek, toplumun adalet sistemine bakış açısını yansıtan kritik verileri paylaşarak, özellikle çocuklara yönelik ceza uygulamaları hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Bakan Gürlek, yapılan kamuoyu araştırmalarının toplumda ciddi bir rahatsızlığı ortaya koyduğunu belirtti.

TOPLUMUN CEZA ALGISI

Yapılan değerlendirmelerde, toplumun %81 gibi büyük bir çoğunluğunun, çocuklara verilen cezaların caydırıcılıktan uzak ve yetersiz olduğu yönünde bir algıya sahip olduğu vurgulandı. Bu yüksek oranın halkın genel kanaatini net bir şekilde yansıttığını ifade eden Bakan Gürlek, kendisinin de bu görüşe katıldığını bizzat dile getirdi.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA MI?

Bu açıklama, önümüzdeki dönemde çocuk suçluluğu ve ceza yasalarında toplumsal beklentileri karşılayacak yeni düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı sorusunu gündeme taşıdı. Bakanlık nezdinde ceza adaletinin etkinliğini artırmaya yönelik çalışmaların bu yönde şekillenmesi bekleniyor.