Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında yıllardır hizmet veren 250 numaralı hattın, 28 Şubat Cumartesi günü saat 23.59 itibarıyla seferlerine son vereceğini duyurdu. Karar, havalimanı işletmecisi HEAŞ’ın yeni ihalesi sonrası alındı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 250 numaralı hattın HEAŞ ile yapılan kira sözleşmesi çerçevesinde faaliyet gösterdiği belirtildi. 2026 yılı için yapılan yeni taşımacılık ihalesi sonucunda, İzmit-Sabiha Gökçen Havalimanı güzergâhındaki yolcu taşıma hakkının farklı bir işletmeye devredildiği ifade edildi. Mevcut sözleşmenin sona ermesiyle hat kapatılacak.
NEDEN KAPATILIYOR?
Hat 250, Kocaelililer için İstanbul’a doğrudan ve konforlu bir ulaşım alternatifi sunuyordu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için seyahat planlarını belirtilen tarih ve saate göre yapmaları gerektiğini vurguladı.
BÜYÜKŞEHİR’DEN TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediyesi, 250 numaralı hattın hizmet süresi boyunca binlerce yolcuyu güvenli bir şekilde taşıdığını belirterek, hattı tercih eden tüm yolculara teşekkür etti.
