Kocaeli’ye gelen Misafir çocuklar Ormanya’da moral buldu

Sanat 18.03.2023 - 10:29, Güncelleme: 10.04.2023 - 09:04 11104+ kez okundu.
 

Kocaeli’ye gelen Misafir çocuklar Ormanya’da moral buldu

Büyükşehir, deprem bölgesinden Kocaeli’ye gelen çocukların yaşadıkları süreci atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla Ormanya’da aktiviteler gerçekleştirdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma sebep olan 2 büyük depremin ardından Kocaeli’de ağırladığı minik misafirlerine moral ve motivasyon etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Son olarak misafir çocuklar için Kocaeli’nin gözdesi Ormanya’ya gezi düzenleyen Büyükşehir, miniklerin bu süreci daha rahat atlatabilmeleri için eğitim ve doğa etkinlikleriyle gönüllerince eğlenmelerini sağladı.   ORMANYA’YI KEŞFETTİLER Çocukların depremin yarattığı bu zor günleri biraz da olsa unutabilmeleri ve sosyal hayata tekrar adapte olabilmeleri için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Ormanya’da bir etkinlik düzenlendi. İlk olarak Ormanya turu yapan çocuklar sevilen bölümlerden Ormanköy, Böcek Oteli, Kuş Gözlem Alanı, Orman Kütüphanesi, Ormanın Sesi gibi alanları gezdi. Çocuk Hayvan Çiftliği bölümünde ata binen çocuklar, Ormanya’nın eşsiz doğası ve hayvanlarıyla keyifli bir gün geçirdi.   ÇOCUKLAR SANAT İLE BULUŞTU Depremzede çocuklara alanında uzman eğitmenler de eşlik etti. Eğitmenler eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde, çocuklar özel olarak hazırlanan tuvalleri boyadı ve yaprak baskısıyla ilk eğitimlerini gerçekleştirdi. Doğada ritim atölyesi, doğa kartları ile ormanı yakından tanıma fırsatı bulan minikler, Kaşif Diyor ki oyunlarını oynadıktan sonra sertifikalarını aldı.
Büyükşehir, deprem bölgesinden Kocaeli’ye gelen çocukların yaşadıkları süreci atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla Ormanya’da aktiviteler gerçekleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma sebep olan 2 büyük depremin ardından Kocaeli’de ağırladığı minik misafirlerine moral ve motivasyon etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Son olarak misafir çocuklar için Kocaeli’nin gözdesi Ormanya’ya gezi düzenleyen Büyükşehir, miniklerin bu süreci daha rahat atlatabilmeleri için eğitim ve doğa etkinlikleriyle gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

 

ORMANYA’YI KEŞFETTİLER

Çocukların depremin yarattığı bu zor günleri biraz da olsa unutabilmeleri ve sosyal hayata tekrar adapte olabilmeleri için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Ormanya’da bir etkinlik düzenlendi. İlk olarak Ormanya turu yapan çocuklar sevilen bölümlerden Ormanköy, Böcek Oteli, Kuş Gözlem Alanı, Orman Kütüphanesi, Ormanın Sesi gibi alanları gezdi. Çocuk Hayvan Çiftliği bölümünde ata binen çocuklar, Ormanya’nın eşsiz doğası ve hayvanlarıyla keyifli bir gün geçirdi.

 

ÇOCUKLAR SANAT İLE BULUŞTU

Depremzede çocuklara alanında uzman eğitmenler de eşlik etti. Eğitmenler eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde, çocuklar özel olarak hazırlanan tuvalleri boyadı ve yaprak baskısıyla ilk eğitimlerini gerçekleştirdi. Doğada ritim atölyesi, doğa kartları ile ormanı yakından tanıma fırsatı bulan minikler, Kaşif Diyor ki oyunlarını oynadıktan sonra sertifikalarını aldı.

Habere ifade bırak !
Mert Çuhadaroğlu
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.