Osman Hamdi Bey Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu

Kültür 16.03.2023 - 12:49, Güncelleme: 10.04.2023 - 09:04 22570+ kez okundu.
 

Osman Hamdi Bey Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu

Osman Hamdi Bey Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen, Gebze Eskihisar sahilindeki
 dünyaca ünlü arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey Müzesi'nde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Mehmet Sait Üzülmez ile birlikte devam eden restorasyon sürecini yerinde inceleyerek yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığınca yatırım programına alınan ve 1884 yılında inşa edilen köşk, tamamlandığında prestij proje olarak dikkat çekecek. ZİYARETE KAPATILMIŞTI Bilindiği gibi tarihi mekân 1987'den bu yana müze olarak ziyaretçilerini kabul ediyordu. İçinde Osman Hamdi Bey'in eserlerinin kopyaları, fotoğrafları, eşyaları ve heykellerinin yer aldığı köşkün bazı bölümleri, mevsimsel etkiler nedeniyle zamanla çürümeye başlamış ve geçtiğimiz yıllarda ziyarete kapatılmıştı. Kapatılan müze, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığınca yatırım programına alındı. İl Müdürü Fatih Taşdelen yaptığı inceleme sonrası “Önümüzdeki haziran ayında restorasyon işlemleri tamamlandıktan sonra yeni teşhiri ile yıl sonuna kadar ziyaretçi kabul etmeyi hedefliyoruz” dedi.
Osman Hamdi Bey Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen, Gebze Eskihisar sahilindeki

 dünyaca ünlü arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey Müzesi'nde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Mehmet Sait Üzülmez ile birlikte devam eden restorasyon sürecini yerinde inceleyerek yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığınca yatırım programına alınan ve 1884 yılında inşa edilen köşk, tamamlandığında prestij proje olarak dikkat çekecek.

ZİYARETE KAPATILMIŞTI

Bilindiği gibi tarihi mekân 1987'den bu yana müze olarak ziyaretçilerini kabul ediyordu. İçinde Osman Hamdi Bey'in eserlerinin kopyaları, fotoğrafları, eşyaları ve heykellerinin yer aldığı köşkün bazı bölümleri, mevsimsel etkiler nedeniyle zamanla çürümeye başlamış ve geçtiğimiz yıllarda ziyarete kapatılmıştı. Kapatılan müze, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığınca yatırım programına alındı. İl Müdürü Fatih Taşdelen yaptığı inceleme sonrası “Önümüzdeki haziran ayında restorasyon işlemleri tamamlandıktan sonra yeni teşhiri ile yıl sonuna kadar ziyaretçi kabul etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Mert Çuhadaroğlu
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.