Sedat Köse: Çanakkale Zaferi, bir milletin varoluş örneğidir

Gündem 19.03.2024 - 12:10, Güncelleme: 19.03.2024 - 12:10 1396 kez okundu.
 

Sedat Köse: Çanakkale Zaferi, bir milletin varoluş örneğidir

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse, “1915 yılında, Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan Çanakkale Savaşı, bir milletin varoluş mücadelesinin en somut örneği olmuştur” dedi   Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı münasebetiyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Çanakkale geçilmez… Bugün, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı'nın 109. yıldönümünde, milletimizin kahramanlık destanını bir kez daha hatırlıyoruz. Çanakkale, tarihimizin en şanlı sayfalarından biridir. O dönemde, Türk milleti, vatanı için canını hiç düşünmeden feda etmiş kahraman şehitlerin izinde ilerlemiştir. 1915 yılında, Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan Çanakkale Savaşı, bir milletin varoluş mücadelesinin en somut örneği olmuştur.   “CANLARINI VERMEKTEN ÇEKİNMEMİŞTİR”   Türk milleti, bağımsızlık ve vatanseverlik ruhuyla, destansı bir mücadele vermiştir. Binlerce genç, vatan toprağını korumak, bağımsızlığımızı savunmak için göğsünü siper etmiştir. Onlar, soğukta, açlıkta, yorgunlukta bile vatan aşkıyla dolu yürekleriyle direnmişlerdir. Her biri, vatan sevdasını en yüce değer olarak görmüş, bu uğurda canlarını vermekten çekinmemiştir. Karada ve denizde yaşanan muharebede, azimli ve kararlı Türk askeri, düşmanı durdurmayı başarmıştır.   “ONLARIN EMANETİNİ DAİMA YAŞATACAKTIR”     Bu yüzden, Çanakkale, sadece bir coğrafi mekan değil, aynı zamanda Türk milletinin direniş ve kararlılık simgesidir. Bugün, bu topraklar için göğsünü siper eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu kutlu zaferin yıl dönümünde, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerleyeceğine olan inancımızı pekiştiriyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, toprakları bol olsun. Büyük Türk milleti, onların emanetini daima yaşatacaktır.”
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse, “1915 yılında, Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan Çanakkale Savaşı, bir milletin varoluş mücadelesinin en somut örneği olmuştur” dedi

 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Sedat Köse, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı münasebetiyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Çanakkale geçilmez…

Bugün, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı'nın 109. yıldönümünde, milletimizin kahramanlık destanını bir kez daha hatırlıyoruz.

Çanakkale, tarihimizin en şanlı sayfalarından biridir. O dönemde, Türk milleti, vatanı için canını hiç düşünmeden feda etmiş kahraman şehitlerin izinde ilerlemiştir. 1915 yılında, Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan Çanakkale Savaşı, bir milletin varoluş mücadelesinin en somut örneği olmuştur.

 

“CANLARINI VERMEKTEN ÇEKİNMEMİŞTİR”

 

Türk milleti, bağımsızlık ve vatanseverlik ruhuyla, destansı bir mücadele vermiştir. Binlerce genç, vatan toprağını korumak, bağımsızlığımızı savunmak için göğsünü siper etmiştir. Onlar, soğukta, açlıkta, yorgunlukta bile vatan aşkıyla dolu yürekleriyle direnmişlerdir. Her biri, vatan sevdasını en yüce değer olarak görmüş, bu uğurda canlarını vermekten çekinmemiştir. Karada ve denizde yaşanan muharebede, azimli ve kararlı Türk askeri, düşmanı durdurmayı başarmıştır.

 

“ONLARIN EMANETİNİ DAİMA YAŞATACAKTIR”

 

 

Bu yüzden, Çanakkale, sadece bir coğrafi mekan değil, aynı zamanda Türk milletinin direniş ve kararlılık simgesidir. Bugün, bu topraklar için göğsünü siper eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu kutlu zaferin yıl dönümünde, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerleyeceğine olan inancımızı pekiştiriyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, toprakları bol olsun. Büyük Türk milleti, onların emanetini daima yaşatacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.