Kocaeli'ye yeni santraller kurulacak!

Gündem 18.09.2023 - 13:11, Güncelleme: 18.09.2023 - 13:11 2087+ kez okundu.
 

Kocaeli'ye yeni santraller kurulacak!

Son yıllarda 3 kez iptal edilen ve çok sefer değişiklik yapılan Karamürsel Rüzgar Enerji Santrali projesinde projeyi yürüten Cengiz Enerji’nin ardından Karamürsel’de yeni bir RES projesi için hazırlıklar başladı.
Karamürsel’de geride bıraktığımız yaklaşık 4 yıldan bu yana ilçeye yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali için mücadele sürüyor. Daha önce projesi mahkeme tarafından 3 kez iptal edilen RES projesi için bölge halkı çeşitli şikayetlerde bulunurken bu kez başka bir şirket, yine Karamürsel’de hayata geçirmek istediği yeni bir RES projesi için hazırlıklara başladı. 14 İSTİHDAM SAĞLANACAK Söz konusu proje kapsamında a 5 MWm/5 MWe kurulu gücünde 10 adet türbin dikecek olan Galata Wind Enerji Anonim Şirketi, kurulacak türbinler ile yılda toplam 200 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor. Arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları kapsamında 50 kişi, işletme aşamasında ise 4 işletme personeli, 1 müdür, 7 güvenlik ve 2 bakım elemanı olmak üzere toplam 14 kişinin çalışacağı proje 650 milyon liraya mal edilecek. HALKIN KATILIM TOPLANTISI DÜZENLENECEK Geride bıraktığımız 4 yıldan bu yana Cengiz Enerji’nin üstlendiği RES projesini yaptırmamak için çeşitli müdahale ve şikayetlerde bulunan bölge halkının, Galata Wind’in projesine nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. Hazırlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz ay ÇED başvurusunda bulunan firma, projesiyle ilgili Halkın Katılım Toplantısı düzenleyecek. TOPLANTI TARİHİ BELLİ DEĞİL ÇED süreci başlayan söz konusu RES projesi ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli’de gerçekleştirilecek olan ÇED toplantısının ardından projeye olumlu veya olumsuz olarak karar verecek. Söz konusu projenin ÇED toplantısının nerede ve ne zaman yapılacağı ise henüz açıklanmadı. (En Kocaeli)
Son yıllarda 3 kez iptal edilen ve çok sefer değişiklik yapılan Karamürsel Rüzgar Enerji Santrali projesinde projeyi yürüten Cengiz Enerji’nin ardından Karamürsel’de yeni bir RES projesi için hazırlıklar başladı.

Karamürsel’de geride bıraktığımız yaklaşık 4 yıldan bu yana ilçeye yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali için mücadele sürüyor. Daha önce projesi mahkeme tarafından 3 kez iptal edilen RES projesi için bölge halkı çeşitli şikayetlerde bulunurken bu kez başka bir şirket, yine Karamürsel’de hayata geçirmek istediği yeni bir RES projesi için hazırlıklara başladı.

14 İSTİHDAM SAĞLANACAK

Söz konusu proje kapsamında a 5 MWm/5 MWe kurulu gücünde 10 adet türbin dikecek olan Galata Wind Enerji Anonim Şirketi, kurulacak türbinler ile yılda toplam 200 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştirmeyi planlıyor. Arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları kapsamında 50 kişi, işletme aşamasında ise 4 işletme personeli, 1 müdür, 7 güvenlik ve 2 bakım elemanı olmak üzere toplam 14 kişinin çalışacağı proje 650 milyon liraya mal edilecek.

HALKIN KATILIM TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Geride bıraktığımız 4 yıldan bu yana Cengiz Enerji’nin üstlendiği RES projesini yaptırmamak için çeşitli müdahale ve şikayetlerde bulunan bölge halkının, Galata Wind’in projesine nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. Hazırlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz ay ÇED başvurusunda bulunan firma, projesiyle ilgili Halkın Katılım Toplantısı düzenleyecek.

TOPLANTI TARİHİ BELLİ DEĞİL

ÇED süreci başlayan söz konusu RES projesi ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli’de gerçekleştirilecek olan ÇED toplantısının ardından projeye olumlu veya olumsuz olarak karar verecek. Söz konusu projenin ÇED toplantısının nerede ve ne zaman yapılacağı ise henüz açıklanmadı.

(En Kocaeli)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.