SOLMAZ'DAN ÇEVRE DOSTU FİLO HAMLESİ
SOLMAZ'DAN ÇEVRE DOSTU FİLO HAMLESİ
Türkiye’nin entegre lojistik hizmetler sunan öncü şirketi Solmaz, karbon ayak izini düşürecek önemli bir adım attı. Iveco Türkiye ile işbirliği yapan Solmaz yeni emisyon kurallarına uygun, çevre dostu araçlardan oluşan öz mal filosunun ilk iki etabını teslim aldı.
Türkiye’nin entegre lojistik hizmetler sunan, alanında öncü şirketi Solmaz, Iveco Türkiye ile işbirliği yaparak sürdürülebilirlik hedeflerini bir adım öteye taşıdı. Şirket, yeni emisyon kurallarına uygun, çevre dostu araçlardan oluşan öz mal filosunun ilk iki etabını teslim aldı. Iveco'dan alınan araçlar, çekiciler ve mikro dağıtım için kullanılacak araçlardan oluşuyor. Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın "Yaptığımız yatırım, müşterilerimize daha güvenilir, hızlı ve çevreci çözümler sunmamıza olanak tanırken, geleceğe daha sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefimize de katkı sağlayacak" dedi.
ÇEVREYE KARŞI DUYARLI
Yurt içinde sundukları karayolu taşımacılık hizmetlerini Euro 6 standartlarında çevre dostu araçlarla verdiklerini anlatan Barlın "Şehir içi dağıtımlarımızda da elektrikli araç kullanımı ile emisyon salınımı konusunda özen gösteriyoruz. Bununla birlikte, aktarma merkezlerimiz içindeki enerji sarfiyatına ilişkin; I-REC Sertifikalarımızın 2023-2024 yılı devamlılık süreçlerini tamamlayarak yenilenebilir enerji kullanımını sertifikalandırmayı sürdürüyoruz” dedi. Barlın, Solmaz olarak küresel iklim değişikliği ile mücadelede ilk ve en önemli adımın emisyonların ölçülmesi olduğuna dikkat çekerek, “Solmaz, ISO 14064-1 Sera Gazı Envanteri'ni 2022 raporlamış ve doğrulatmıştır. Bu süreçte tüm lokasyonlarımız ve faaliyetlerimizden kaynaklanan emisyon miktarları belgelendirilmiştir. “ ifadelerini kullandı.
İKİ YENİ AKTARMA MERKEZİ
Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın yurt içinde 18 aktarma merkezi üzerinden 70 il ve ilçeye dağıtım operasyonlarını yürüttüklerine dikkat çekerek "Yakında devreye alacağımız Antalya ve Adana aktarma merkezlerimiz ile birlikte toplamda 20 aktarma merkezi ile 81 il ve ilçeye mikro dağıtım operasyonlarını kendi ağımız üzerinden gerçekleştiriyor olacağız. Ayrıca 2024 yılı içinde filomuzdaki araç sayısını yüzde 50, dağıtım kanallarımızda istihdam oranımızı ise yüzde 75 arttırmış bulunuyoruz" dedi.
LTL VE FLT HİZMETİ
Barlın'ın verdiği bilgiye göre Solmaz yurt içinde verdiği LTL hizmetleri kapsamında
81 ile B2B ve B2C teslimat operasyonları, iade, ADR’li taşımacılık, katma değerli parsiyel teslimat hizmeti, paletli ve dökme teslimat ile 2 palete kadar tüm Türkiye’ye 24 saat içerisinde hızlı teslimat hizmeti veriyor.
Solmaz'ın FTL operasyonları arasında ise Türkiye’deki tüm limanlarda konteyner taşımacılık hizmeti, tersine lojistik hizmeti, özel proje taşımacılık hizmeti (Low-bed, askılı taşımacılık, ısı rejimli taşımacılık, ADR’li taşımacılık), teminatlı taşımacılık, tüm araç tiplerine göre 81 ilde araç tedarik hizmeti de bulunuyor.
EDİTÖRE NOT:
Solmaz, 1978 yılında gümrük müşavirliği hizmetleri vermek üzere kuruldu. Şirket ilk uluslararası taşımacılık hizmetini 1986 yılında vermeye başladı. 1999 yılında da Türkiye’de ilk özel antrepo işleticisi olarak depo yönetim hizmetlerine başladı. Bugün Türkiye’nin önde gelen entegre lojistik hizmet sunan şirketi olarak Solmaz, gümrük, uluslararası taşımacılık, kontrat lojistiği (depo/antrepo hizmetleri ve yurtiçi taşımacılık ve dağıtım) ve ekspres teslimat hizmetlerine odaklanan bir şirket. UNGC’nin 2022 yılından beri imzacı üyesi olarak sürdürülebilirlik konusunda farklı alanlarda çalışma yapan Solmaz, Euro 6 standartlarında çevre dostu araçlarla uçtan uca hizmet veriyor. Ayrıca 200’ü aşkın ülkede kapıdan kapıya teslimat yapan Solmaz; İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir, Tekirdağ/Çerkezköy ve Antalya’da toplam 300 bin metrekarelik depo ve antrepo yönetiyor. Çatısı altında Solmaz Gümrük Müşavirliği ve Solmaz Uluslararası Ekspres adıyla iki şirketle hizmet veren Solmaz son dönemde Ar-Ge ve teknoloji konusunda da atılım içinde. Solmaz bu alanda da iki şirketle hizmet veriyor. Solmaz'ın ortağı olduğu teknoloji şirketi POP, teknoloji ihraç etmek üzere kuruldu. Bir diğer şirket ise doğuş hikayesi Solmaz İnovasyon Merkezi’nden çıkan Solmaz Genius. Solmaz Genius, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) tespitinin en yüksek doğruluk oranı ile en hızlı şekilde yapılmasını sağlayan yapay zeka destekli ilk ürününü de çıkarmış durumda. Şirket bünyesindeki 'İnovasyon Merkezi' ise yeni teknolojiler geliştirmek ve Ar-Ge yapmak üzere sürekli mesai yapıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.