KOÜ'lü akademisyen deprem için yapılması gerekenleri anlattı

Gündem 27.02.2023 - 14:36, Güncelleme: 10.04.2023 - 09:04 3550+ kez okundu.
 

KOÜ'lü akademisyen deprem için yapılması gerekenleri anlattı

KOÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Berna Tunç deprem için yapılması gerekenleri anlattı
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Berna Tunç yaptığı röportajda depreme nasıl hazırlanılması gerektiğini anlattı. Tunç yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Depremlerin, bütün ülkeyi etkileyen sonuçları olabiliyor. Ülkemizin yaklaşık %70’i deprem bölgesindedir. Türkiye’nin genelini, hatta komşularını etkileyen tektonik bir yapısı var. Dolayısıyla da depremlerden bahsedecek olursak mutlaka her afette olduğu gibi depremin öncesi, sırası ve sonrasında alınacak önlemler olarak bir ayrım yapmamız gerekmektedir. AFET VE ACİL DURUM PLANI HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR Afet öncesi yapılan çalışmalar, tehlike ve risklerin analizine yönelik çalışmalardır. Birey bazında düşünürsek, bireyin yaşam alanında tehdit edici unsurları göz önünde bulundurarak mutlaka afet ve acil durum planı hazırlamamız gerekiyor. Bu planın ailemizde, iş yerimizde, okulumuzda ve farklı alanlarda adapte edebilecek planlar olması gerekiyor. Bu acil durum planını, tüm aile bireylerimizle konuşup bir fikir birliği içerisinde gerçekleştirmeliyiz.
KOÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Berna Tunç deprem için yapılması gerekenleri anlattı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Berna Tunç yaptığı röportajda depreme nasıl hazırlanılması gerektiğini anlattı. Tunç yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Depremlerin, bütün ülkeyi etkileyen sonuçları olabiliyor. Ülkemizin yaklaşık %70’i deprem bölgesindedir. Türkiye’nin genelini, hatta komşularını etkileyen tektonik bir yapısı var. Dolayısıyla da depremlerden bahsedecek olursak mutlaka her afette olduğu gibi depremin öncesi, sırası ve sonrasında alınacak önlemler olarak bir ayrım yapmamız gerekmektedir.

AFET VE ACİL DURUM PLANI HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR

Afet öncesi yapılan çalışmalar, tehlike ve risklerin analizine yönelik çalışmalardır. Birey bazında düşünürsek, bireyin yaşam alanında tehdit edici unsurları göz önünde bulundurarak mutlaka afet ve acil durum planı hazırlamamız gerekiyor. Bu planın ailemizde, iş yerimizde, okulumuzda ve farklı alanlarda adapte edebilecek planlar olması gerekiyor. Bu acil durum planını, tüm aile bireylerimizle konuşup bir fikir birliği içerisinde gerçekleştirmeliyiz.

Habere ifade bırak !
Mert Çuhadaroğlu
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.