TÜREL; “DEPREM GERÇEĞİNİ YOK SAYAMAYIZ”

Siyaset 18.03.2024 - 09:36, Güncelleme: 18.03.2024 - 09:36 1567 kez okundu.
 

TÜREL; “DEPREM GERÇEĞİNİ YOK SAYAMAYIZ”

Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, gittiği her yerde projeleri ile ilgili de bilgiler veriyor.
 Somut örnekler üzerinden projelerini anlatan Türel, Gebze’nin deprem bölgesinde olduğunu ifade ederek; “Deprem gerçeğini yok sayamayız, göreve geldiğimizde önceliklerimizden biri de bu olacak” dedi. 1999 depreminden sonra yıllar geçmesine rağmen özellikle Gebze bölgesinde depremle ilgili somut bir şeylerin yapılmadığını, bunun da başta kendisi ve vatandaşları da rahatsız ettiğini söyleyen Türel; “Depremle ilgili sadece 17 Ağustos öncesi ve sonrası konuşmalar yapıldı ve hepsi sözde kaldı. Gebze’de çok sayıda eski yapı olan bina var ve birçoğunun durumunu kimse bilmiyor. Aralarında bazı kamu binalarının da olduğu binalar için bir an önce önlem alınması gerekir. Deprem olmadan önce önlem alabilirsek hem can kaybını önlemiş oluruz hem de maliyeti çok daha az olur. Gebze’yi her an her şeye hazırlamak zorundayız. Yapıların sağlamlık durumu ile ilgili ivedi bir ekip kuracak ve b rapor doğrultusunda vatandaşı da mağdur etmeden bir dönüşüm başlatacağız. Olası bir depremde yeterli toplanma, barınma, WC, Telekom altyapısı sağlayacağımız pilot bölgelerde alanlar belirleyip gerekli hazırlıkları yapacağız. Tüm bunları yapmadan sadece parklara toplanma alanı yazmakla sorunu çözmüş sayılmayız.” Dedi. Deprem ve benzer olayların siyaset üstü düşünülmesi gerektiğini de ifade eden Türel, olası bir depremde Gebze bölgesinde çok sayıda mal ve can kaybı olabileceğini hatırlatarak, hiç beklemeden önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, gittiği her yerde projeleri ile ilgili de bilgiler veriyor.

 Somut örnekler üzerinden projelerini anlatan Türel, Gebze’nin deprem bölgesinde olduğunu ifade ederek; “Deprem gerçeğini yok sayamayız, göreve geldiğimizde önceliklerimizden biri de bu olacak” dedi.

1999 depreminden sonra yıllar geçmesine rağmen özellikle Gebze bölgesinde depremle ilgili somut bir şeylerin yapılmadığını, bunun da başta kendisi ve vatandaşları da rahatsız ettiğini söyleyen Türel; “Depremle ilgili sadece 17 Ağustos öncesi ve sonrası konuşmalar yapıldı ve hepsi sözde kaldı. Gebze’de çok sayıda eski yapı olan bina var ve birçoğunun durumunu kimse bilmiyor. Aralarında bazı kamu binalarının da olduğu binalar için bir an önce önlem alınması gerekir.

Deprem olmadan önce önlem alabilirsek hem can kaybını önlemiş oluruz hem de maliyeti çok daha az olur. Gebze’yi her an her şeye hazırlamak zorundayız. Yapıların sağlamlık durumu ile ilgili ivedi bir ekip kuracak ve b rapor doğrultusunda vatandaşı da mağdur etmeden bir dönüşüm başlatacağız. Olası bir depremde yeterli toplanma, barınma, WC, Telekom altyapısı sağlayacağımız pilot bölgelerde alanlar belirleyip gerekli hazırlıkları yapacağız. Tüm bunları yapmadan sadece parklara toplanma alanı yazmakla sorunu çözmüş sayılmayız.” Dedi. Deprem ve benzer olayların siyaset üstü düşünülmesi gerektiğini de ifade eden Türel, olası bir depremde Gebze bölgesinde çok sayıda mal ve can kaybı olabileceğini hatırlatarak, hiç beklemeden önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.