Darıcalı gençler Demokrasi Adasını gezdi

Gündem 18.09.2023 - 12:13, Güncelleme: 18.09.2023 - 12:13 2296+ kez okundu.
 

Darıcalı gençler Demokrasi Adasını gezdi

Toplumun her kesimine yönelik örnek projeler geliştiren Darıca Belediyesi, yakın tarihte önemli bir yer tutan ve açık hava müzesine dönüştürülen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gezi düzenledi.
Eski Başbakan Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını ölüm yıldönümünde gerçekleşen gezi ile Darıcalı gençler, hem adayı gezdiler hem de Menderes ve dava arkadaşlarını andılar. Darıca Belediyesi, açık hava müzesi haline getirilen ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na düzenlediği gezi ile Eski Başbakan Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun hatıralarını Darıcalı gençler ile tanıştırdı. Darıca’dan ilk kafile, Menderes ve dava arkadaşlarının ölüm yıldönümünde yola çıkarken Darıcalı gençler, anlamlı günde hem adayı gezdiler hem de eski Başbakan Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını ölüm yıldönümlerinde andılar. GENÇLER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI Darıcalı gençler, tarihte Yassıada olarak bilinen ve Türk siyasi tarihinde önemli bir yer tutan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na giderek tarihi yakından yaşadılar. Adnan Menderes’in de yargılandığı mahkeme salonunu da ziyaret eden gençler oldukça duygusal anlar yaşadılar. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür eden gençler, yaşamadığımız, bilmediğimiz ama büyüklerimizden duyduğumuz demokrasi adına acı bir olayı yerinde yaşayarak öğrenmiş olduk. Bizleri bu geziye getiren ve tarihimizi daha iyi anlamamıza vesile olan Darıca Belediyemize ve Başkan Muzaffer Bıyık’a teşekkür ediyoruz. Adnan Menderes’in ölüm yıldönümünde adaya gelmemiz daha da anlamlı oldu” dediler. BIYIK: “GENÇLERİMİZ TARİHİ YAŞAYARAK ÖĞRENECEK” Demokrasi Adası’na gezilerin devam edeceğini ifade eden ve gençleri davet eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da “Türk siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen Yassıada uygulamaları ne yazık ki hiç hatırlamak istemediğimiz sonuçlar doğurdu. Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanı haksız, hukuksuz bir şekilde astılar. İnsanlığa da demokrasiye de sığmayan olayların yaşandığı Yassıada hepimizin hafızasında Yaslı Ada olarak kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yakın siyasi tarihimize ışık tutacak açık hava müzesine dönüştürdü. Bizde gençlerimize yönelik başlattığımız demokrasi yolculuğu ile geçmişe yolculuk yapıp gençlerimizin demokrasiyi daha iyi özümsemelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bütün gençlerimizi hep birlikte çıkacağımız demokrasi yolculuğuna davet ediyorum. İlk kafile anlamlı bir günde Adnan Menderes’in ölüm yıldönümünde yola çıktı. Gezilerimiz devam edecek. Demokrasi Adası’na gitmek isteyen gençler Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’mizde bulunan Kütüphane Müdürlüğü’ne başvurabilirler” dedi.
Toplumun her kesimine yönelik örnek projeler geliştiren Darıca Belediyesi, yakın tarihte önemli bir yer tutan ve açık hava müzesine dönüştürülen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gezi düzenledi.

Eski Başbakan Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını ölüm yıldönümünde gerçekleşen gezi ile Darıcalı gençler, hem adayı gezdiler hem de Menderes ve dava arkadaşlarını andılar.

Darıca Belediyesi, açık hava müzesi haline getirilen ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na düzenlediği gezi ile Eski Başbakan Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun hatıralarını Darıcalı gençler ile tanıştırdı. Darıca’dan ilk kafile, Menderes ve dava arkadaşlarının ölüm yıldönümünde yola çıkarken Darıcalı gençler, anlamlı günde hem adayı gezdiler hem de eski Başbakan Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını ölüm yıldönümlerinde andılar.

GENÇLER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Darıcalı gençler, tarihte Yassıada olarak bilinen ve Türk siyasi tarihinde önemli bir yer tutan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na giderek tarihi yakından yaşadılar. Adnan Menderes’in de yargılandığı mahkeme salonunu da ziyaret eden gençler oldukça duygusal anlar yaşadılar. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür eden gençler, yaşamadığımız, bilmediğimiz ama büyüklerimizden duyduğumuz demokrasi adına acı bir olayı yerinde yaşayarak öğrenmiş olduk. Bizleri bu geziye getiren ve tarihimizi daha iyi anlamamıza vesile olan Darıca Belediyemize ve Başkan Muzaffer Bıyık’a teşekkür ediyoruz. Adnan Menderes’in ölüm yıldönümünde adaya gelmemiz daha da anlamlı oldu” dediler.

BIYIK: “GENÇLERİMİZ TARİHİ YAŞAYARAK ÖĞRENECEK”

Demokrasi Adası’na gezilerin devam edeceğini ifade eden ve gençleri davet eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da “Türk siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen Yassıada uygulamaları ne yazık ki hiç hatırlamak istemediğimiz sonuçlar doğurdu. Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanı haksız, hukuksuz bir şekilde astılar. İnsanlığa da demokrasiye de sığmayan olayların yaşandığı Yassıada hepimizin hafızasında Yaslı Ada olarak kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yakın siyasi tarihimize ışık tutacak açık hava müzesine dönüştürdü. Bizde gençlerimize yönelik başlattığımız demokrasi yolculuğu ile geçmişe yolculuk yapıp gençlerimizin demokrasiyi daha iyi özümsemelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bütün gençlerimizi hep birlikte çıkacağımız demokrasi yolculuğuna davet ediyorum. İlk kafile anlamlı bir günde Adnan Menderes’in ölüm yıldönümünde yola çıktı. Gezilerimiz devam edecek. Demokrasi Adası’na gitmek isteyen gençler Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’mizde bulunan Kütüphane Müdürlüğü’ne başvurabilirler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.