Çarşamba, 30 Eylül 2026 30.09.2026
16°C
USD 49,02
EUR 55,66
Altın 6.549
Benzin 80,80
Dizel 93,80

Kocaeli sahillerinde deniz metrelerce çekildi!

Marmara Denizi’nde yaşanan geri çekilmeler Kocaeli’nin belirli kesimlerinde de etkisini gösterdi. Kandilli Rasathanesi duruma açıklık getirdi.

Marmara genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de Gölcük ve Başiskele ilçeleri gibi etkisini gösteren deniz çekilmeleri vatandaşlar tarafından sorgulanırken Kandilli Rasathanesi’nden konu hakkında açıklama yapıldı. Vatandaşlar tarafından deniz çekilmeleri olası bir deprem işareti olarak düşünülürken   Kandilli Rasathanesi duruma açıklık getirdi.

“METEOROLOJİK BİR OLAY”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kandilli Rasathanesi şu ifadelere yer verdi: “Marmara’da su çekilmesi ile ilgili bilgi notu” başlığıyla yapılan açıklamada, “Bugün Marmara Denizi’nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, tektonik-deprem kaynaklı olmayıp, basınç farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır.”