37 yaşından sonra ortaokula başladı bugün beşinci üniversiteyi bitirdi

Kiraz ağacında ki hayallerim” adlı kitabın yazarı olan Aile Danışmanı Bahriye Gürpınar Geredeli, bunun dışında kendi memleketi olan Bartın Dernek Federasyonun da 7 yıl başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

37 yaşından sonra ortaokulu bitirerek, ardından pek çok üniversite de eğitim gördü. Sosyoloji, Adalet, Pedagojik Formasyon , Acil Durum ve Afet Yönetimi, Aile Danışmanlığı Eğitimi ve yine aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı.

 

Şu anda Dilovası Belediyesi'nde Aile Danışmanı olarak görev yapan Geredeli, 8 yıl boyunca Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED)’de görev aldı. Geredeli şimdi de Kocaeli Dernekler Federasyonu (KOCADEF)’in kurucu başkanlığını yaparak Marmara bölgesindeki Karadenizli dernekleri bir arada buluşturdu.

 

Çocukken kurduğu hayallerin peşinden gittiğini aktaran Geredeli: “Hayallerimde de her zaman okumak ve insanlara faydalı olacak bir mesleğim olması vardı.”

“Fakirdik her istedigimiz olmazdı o yüzden hayallerim de bu yönde olurdu, büyüyünce fakir çocukların okumasına yardımcı olmak istiyordum.

 

“Buna kader mi desek, ihmal mi desek, bize verilen eğitim hakkının elimizden alınması mı desek, artık önemi yok ama şunu ögrendim ki asla hiç birşey için geç değil.

Geçmişte anneannemin bahcesindeki uzun kiraz agacının tepesinde kurduğum hayalleri, bugün kısa bodur kiraz ağacının çiceklerine anlatabiliyorum ve diyorum ki;

Ey kiraz ağacı, bak bugün hayallerim geçte olsa gerçek oldu, bugün üniversite mezunuyum ve çok istediğim öğretmenlik mesleğini yapabiliyorum. Çocuk yüreğimle masumca el açıp istediğim dualarım gerçek oldu.”

Güzel hayallerdi ve insanın hayalleri ve mutlaka hedefleri olmalıydı. Çocukken benim “büyüyünce” kavramım biraz farklıymıs demek ki okumak icin epey büyümem gerekti. Evet çocukken okuyamadım belki ama 37 yaşımda başlamıştım okumaya.”

“Çok şükür bana bunu yaşatan Rabbime, bugün artık ihtiyacı olan çocuklara el uzatabiliyorum.”

“Şimdi kirazı neden çok sevdiğimi daha iyi anlıyorum. Pes etmedim, Önce insan dedim, insanları sevdim, inandım, başardım.” Şeklinde konuştu.

Okumanın ve eğitimin yaşı olmadığını ve hayallerinin peşinde koşan insanların ne kadar başarılı olabileceğini gösteren Yazar Geredeli, okuma imkanı olmayan veya üniversite eğitimini gereksiz gören veliler ile gençlerimiz için örnek figürlerden birisi olmanın mutluluğunu yaşıyor.