Gebze-Darıca Sahil Metro Hattı O Tarihte Hizmete Açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER’in 21. Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Gebze-Darıca Sahil Metro Hattı'nın 2025 yılı sonunda hizmete gireceğini açıkladı. Erdoğan, “Bu metro hattında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Amacımız, hattı 2025 yılı bitmeden Kocaeli halkının kullanımına sunmak," dedi. Ayrıca, Kocaeli’de Haziran ayında ihalesi yapılan Kuzey Hızlı Raylı Sistem Hattı’nın da 2028’de faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli'yi raylı sistemlerle yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ekonomik açıdan önemli şehirlerinden biri olan Kocaeli’ye ne yapsak azdır. Bugün, Kocaeli için çeşitli alanlarda 149 yeni projeyi resmen hayata geçiriyoruz. Çevre, sağlık ve yerel yönetimler başta olmak üzere birçok sektörde yatırımlar yapıyoruz. Toplamda 3 milyar 562 milyon liralık bir bütçeyle 1.528 konut ve 657 bin metrekare büyüklüğünde üç farklı millet bahçesini açıyoruz. Dilovası'nda 218 bin 650 metrekarelik, Gebze Kışlası Sultan Orhan'da 393 bin 790 metrekarelik ve Gölcük'te 5.413 metrekarelik millet bahçeleri, Kocaeli halkının hizmetinde olacak.”

"Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı Sistem Hattı 2028’de Tamamlanacak"

Erdoğan, konuşmasında Kocaeli’de devam eden projelere de değindi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kocaeli’de yapılan yatırımların toplam değerinin 78 milyar lirayı aştığını belirtti. Altyapı, kentsel dönüşüm ve sosyal konut projeleri gibi birçok alanda toplam 24 milyar liralık projelerin sürdüğünü belirten Erdoğan, Ulaştırma alanında da büyük projelerin hayata geçirildiğini vurguladı. Haziran ayında ihalesi yapılan 28,5 kilometre uzunluğundaki Kuzey Hızlı Raylı Sistem Hattı'nın birinci aşamasının tamamlanmasıyla günlük 300 bin yolcu taşınacağını belirten Erdoğan, bu hattın 2028 yılında hizmete açılacağını ifade etti."