Kocaeli Valiliğinden kimyasal zehirlenmeyle ilgili açıklama

Asayiş 16.11.2023 - 16:15, Güncelleme: 16.11.2023 - 16:20 6774+ kez okundu.
 

Kocaeli Valiliğinden kimyasal zehirlenmeyle ilgili açıklama

Darıca ilçesindeki bir kargo dağıtım merkezinde içinde kimyasal madde bulunan kolide yaşanan sızıntı sonrası zehirlenen 14 kişi hastanelere kaldırıldı. Kocaeli Valiliği konuya ilişkin bir açıklama yayınladı
DARICA  ilçesinde Piri Reis Mahallesi Ulubey Sokak'taki bir KARGO şirketinin dağıtım merkezinde çalışanlar, gözlerinde yanma hissi ve kesif koku oluşmasının ardından şüphelendikleri kolileri dışarı taşıdı. Bu sırada içinde KİMYASAL "benzoil klorür" maddesi bulunduğu öğrenilen kolilerden sızma yaşandı. İş yerindeki 14 kişinin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Servis, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerine haber verildi. OLAY  yerine sevk edilen çok sayıda ekip, olay yerinde kurulan karantina çadırında kimyasal maddeyle temas eden ve etkilenen kişilere müdahale etti. Dezenfekte çalışmasıyla kimyasaldan arındırılan çalışanlar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından Kocaeli Valiliği konuya ilişkin bir  AÇIKLAMA yaptı. Valiliğin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekilde:   16.11.2023 günü saat 11:45 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine Darıca ilçemizde faaliyet yürüten bir Kargo firmasına  ait işyerinde zehirlenme ihbarı yapılması üzerine Valimiz Seddar Yavuz’un talimatlarıyla bölgeye Ambulans, İtfaiye, AFAD ve güvenlik birimleri yönlendirilerek çevre güvenliği dahil gerekli tedbirlerin alınması sağlanmıştır.    İlk belirlemelere göre  taşınmak üzere bir firmadan teslim edildiği anlaşılan ve içinde kimyasal madde bulunan malzemenin nakliyesi sırasında sızıntı meydana gelmesinden kaynaklı geçici zehirlenme olayının yaşandığı tespit edilmiştir.   Olaydan etkilenen 14 firma çalışanının genel durumları iyi olmakla birlikte, 4’ünün hastanelerde takipleri devam etmektedir. Bahse konu madde ise 110 ekiplerine bağlı Kimyasal olaylara müdahale ekibince  olay yerinden güvenli bir şekilde alınarak gerekli incelemelere başlanılmıştır.    Olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatılmıştır.  Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Darıca ilçesindeki bir kargo dağıtım merkezinde içinde kimyasal madde bulunan kolide yaşanan sızıntı sonrası zehirlenen 14 kişi hastanelere kaldırıldı. Kocaeli Valiliği konuya ilişkin bir açıklama yayınladı

DARICA  ilçesinde Piri Reis Mahallesi Ulubey Sokak'taki bir KARGO şirketinin dağıtım merkezinde çalışanlar, gözlerinde yanma hissi ve kesif koku oluşmasının ardından şüphelendikleri kolileri dışarı taşıdı. Bu sırada içinde KİMYASAL "benzoil klorür" maddesi bulunduğu öğrenilen kolilerden sızma yaşandı. İş yerindeki 14 kişinin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Servis, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerine haber verildi. OLAY  yerine sevk edilen çok sayıda ekip, olay yerinde kurulan karantina çadırında kimyasal maddeyle temas eden ve etkilenen kişilere müdahale etti. Dezenfekte çalışmasıyla kimyasaldan arındırılan çalışanlar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından Kocaeli Valiliği konuya ilişkin bir  AÇIKLAMA yaptı. Valiliğin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

 
16.11.2023 günü saat 11:45 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine Darıca ilçemizde faaliyet yürüten bir Kargo firmasına  ait işyerinde zehirlenme ihbarı yapılması üzerine Valimiz Seddar Yavuz’un talimatlarıyla bölgeye Ambulans, İtfaiye, AFAD ve güvenlik birimleri yönlendirilerek çevre güvenliği dahil gerekli tedbirlerin alınması sağlanmıştır. 
 
İlk belirlemelere göre  taşınmak üzere bir firmadan teslim edildiği anlaşılan ve içinde kimyasal madde bulunan malzemenin nakliyesi sırasında sızıntı meydana gelmesinden kaynaklı geçici zehirlenme olayının yaşandığı tespit edilmiştir.
 
Olaydan etkilenen 14 firma çalışanının genel durumları iyi olmakla birlikte, 4’ünün hastanelerde takipleri devam etmektedir. Bahse konu madde ise 110 ekiplerine bağlı Kimyasal olaylara müdahale ekibince  olay yerinden güvenli bir şekilde alınarak gerekli incelemelere başlanılmıştır. 
 
Olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatılmıştır. 
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.