AK Kadınlar, güç birliği yaptı

Dünya 10.05.2023 - 12:04, Güncelleme: 10.05.2023 - 12:04 2209+ kez okundu.
 

AK Kadınlar, güç birliği yaptı

Milletvekili aday listesinde 4 kadın adaya birden yer vererek, kadınlara siyasette ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösteren AK Parti’nin, Darıca’da gerçekleştirdiği Anneler Günü’nü kutlaması büyük bir coşku ve katılıma sahne oldu.
28. Dönem Kocaeli Milletvekilliği Aday listesinde 4 kadın adaya birden yer vererek, kadınlara siyasette ve toplumda ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösteren AK Parti, Darıca’da coşkulu kalabalığın katılımıyla Anneler Günü’nü kutladı. AK Parti Darıca Kadın Kolları tarafından Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Milletvekili Adayları Yasemin Özdemir, Berna Abiş, Gülay Artut ve çok sayıda vatandaş katıldı. KADINLARA EN FAZLA DEĞERİ AK PARTİ GÖSTERDİ AK Parti, 28. Dönem Kocaeli Milletvekilliği Aday listelerinde 4 kadın aday gösterdi. 2’si seçilebilecek sıradan 4 kadın aday ile seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti, siyasette ve toplumda kadınlara ne kadar önem verdiğini de bir kez daha göstermiş oldu. AK PARTİ DÖNEMİNDE KADINLARIN TEMSİL ORANI ARTTI Kadınların siyasetteki temsil oranı AK Parti döneminde artış gösterdi. 2002 Genel Seçimlerinde TBMM’deki kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken; 2018 Genel Seçimlerinde bu sayı 104’e, temsil oranı ise yüzde 17,45’e yükseldi. TBMM bünyesinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulmasına öncülük edilerek etkili bir şekilde çalışmasını sağlandı. Kadınların yerel yönetimlerde temsilini arttırıldı. 2009 yılında yüzde 0,9 olan kadın belediye başkanı oranı 2019 yılında yüzde 3’e ulaştı. Yerel seçimlerde kadın belediye meclis üyesi oranı 2009’ da yüzde 4,5 iken, 2019’de yüzde 11,1’e yükseldi.
Milletvekili aday listesinde 4 kadın adaya birden yer vererek, kadınlara siyasette ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösteren AK Parti’nin, Darıca’da gerçekleştirdiği Anneler Günü’nü kutlaması büyük bir coşku ve katılıma sahne oldu.

28. Dönem Kocaeli Milletvekilliği Aday listesinde 4 kadın adaya birden yer vererek, kadınlara siyasette ve toplumda ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösteren AK Parti, Darıca’da coşkulu kalabalığın katılımıyla Anneler Günü’nü kutladı. AK Parti Darıca Kadın Kolları tarafından Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Milletvekili Adayları Yasemin Özdemir, Berna Abiş, Gülay Artut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KADINLARA EN FAZLA DEĞERİ AK PARTİ GÖSTERDİ

AK Parti, 28. Dönem Kocaeli Milletvekilliği Aday listelerinde 4 kadın aday gösterdi. 2’si seçilebilecek sıradan 4 kadın aday ile seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti, siyasette ve toplumda kadınlara ne kadar önem verdiğini de bir kez daha göstermiş oldu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE KADINLARIN TEMSİL ORANI ARTTI

Kadınların siyasetteki temsil oranı AK Parti döneminde artış gösterdi. 2002 Genel Seçimlerinde TBMM’deki kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken; 2018 Genel Seçimlerinde bu sayı 104’e, temsil oranı ise yüzde 17,45’e yükseldi. TBMM bünyesinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulmasına öncülük edilerek etkili bir şekilde çalışmasını sağlandı. Kadınların yerel yönetimlerde temsilini arttırıldı. 2009 yılında yüzde 0,9 olan kadın belediye başkanı oranı 2019 yılında yüzde 3’e ulaştı. Yerel seçimlerde kadın belediye meclis üyesi oranı 2009’ da yüzde 4,5 iken, 2019’de yüzde 11,1’e yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.