Çayırova Turgut Özal Köprüsü trafiği akıcı hale getirdi

Dünya 17.04.2023 - 11:55, Güncelleme: 17.04.2023 - 11:55 2610+ kez okundu.
 

Çayırova Turgut Özal Köprüsü trafiği akıcı hale getirdi

Turgut Özal Köprüsü’ne ilave köprü inşa eden Büyükşehir, sanayi alanlarıyla bölge halkı ve araç sürücülerini konforlu ve daha güvenli ulaşıma kavuşturdu
Çayırova'nın kilit noktalarından biri olan ve mevcut haliyle trafik yükünü kaldıramayan Turgut Özal Köprüsü’ne ilave köprü inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla köprü üzerindeki araç beklemelerinin önüne geçti. Tek şeritli gidiş geliş olan mevcut köprünün yanına “Turgut Özal Köprüsü İkileme ve Yol Yapım Projesi” kapsamında ikinci bir köprü inşa eden ve bölgedeki caddeleri de 2x2 halinde genişleterek buradaki trafik yükünü önemli ölçüde hafifleten Büyükşehir Belediyesi, trafiği akıcı hale getirdi.   BAĞLANTI YOLLARI VE KAVŞAK İki şeritli olarak planlanan proje çerçevesinde 2 bin 195 metre 2x2 bölünmüş yol, 284 metre 1x1 yol, 64.70 metre uzunluğunda 10.75 metre genişliğinde açıklıklı köprü inşa edildi. Projenin yapımında 673,5 metreküp beton, 175 ton nervürlü demir ve yaklaşık 5 bin ton aşınma asfaltı kullanıldı. Proje çerçevesinde İstanbul-Kocaeli il sınırını birbirinden ayıran yol, otoban üzerinden yeni ilave köprü ile geçilerek yeniden Turgut Özal Caddesi’ne bağlandı. Mevcut caddeler olan Turgut Özal, Tuna Namık Kemal Caddesi, bağlantı yolları ve kavşakları yenilenerek 2x2 yol haline getirildi.   YENİ İLAVE KÖPRÜ YAPILDI Turgut Özal Caddesi’nde İstanbul-Kocaeli il sınırını birbirinden ayıran yol, otoban üzerinden yeni ilave köprü ile geçilerek yeniden Turgut Özal Caddesi’ne bağlanıyor. Böylelikle TEM bağlantı yolunun doğu- batı bölgesindeki sanayi alanları ile bölge halkı ve araç sürücüleri konforlu ve daha güvenli ulaşıma kavuşmuş oldu.
Turgut Özal Köprüsü’ne ilave köprü inşa eden Büyükşehir, sanayi alanlarıyla bölge halkı ve araç sürücülerini konforlu ve daha güvenli ulaşıma kavuşturdu

Çayırova'nın kilit noktalarından biri olan ve mevcut haliyle trafik yükünü kaldıramayan Turgut Özal Köprüsü’ne ilave köprü inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla köprü üzerindeki araç beklemelerinin önüne geçti. Tek şeritli gidiş geliş olan mevcut köprünün yanına “Turgut Özal Köprüsü İkileme ve Yol Yapım Projesi” kapsamında ikinci bir köprü inşa eden ve bölgedeki caddeleri de 2x2 halinde genişleterek buradaki trafik yükünü önemli ölçüde hafifleten Büyükşehir Belediyesi, trafiği akıcı hale getirdi.

 

BAĞLANTI YOLLARI VE KAVŞAK

İki şeritli olarak planlanan proje çerçevesinde 2 bin 195 metre 2x2 bölünmüş yol, 284 metre 1x1 yol, 64.70 metre uzunluğunda 10.75 metre genişliğinde açıklıklı köprü inşa edildi. Projenin yapımında 673,5 metreküp beton, 175 ton nervürlü demir ve yaklaşık 5 bin ton aşınma asfaltı kullanıldı. Proje çerçevesinde İstanbul-Kocaeli il sınırını birbirinden ayıran yol, otoban üzerinden yeni ilave köprü ile geçilerek yeniden Turgut Özal Caddesi’ne bağlandı. Mevcut caddeler olan Turgut Özal, Tuna Namık Kemal Caddesi, bağlantı yolları ve kavşakları yenilenerek 2x2 yol haline getirildi.

 

YENİ İLAVE KÖPRÜ YAPILDI

Turgut Özal Caddesi’nde İstanbul-Kocaeli il sınırını birbirinden ayıran yol, otoban üzerinden yeni ilave köprü ile geçilerek yeniden Turgut Özal Caddesi’ne bağlanıyor. Böylelikle TEM bağlantı yolunun doğu- batı bölgesindeki sanayi alanları ile bölge halkı ve araç sürücüleri konforlu ve daha güvenli ulaşıma kavuşmuş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.