Kocaeli İtfaiyesi dalgıçları her an göreve hazır

Gündem 18.01.2024 - 12:54, Güncelleme: 18.01.2024 - 12:54 2157+ kez okundu.
 

Kocaeli İtfaiyesi dalgıçları her an göreve hazır

Her türlü olaya müdahale eden Kocaeli İtfaiyesi, su kazalarına karşı müdahale yeteneği kazandırmak amacıyla personelini eğitiyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, her türlü olaya müdahale edebilmek için eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Yangın, arama-kurtarma gibi faaliyetlerini gerçekleştiren Kocaeli İtfaiyesi, aynı zamanda su kazalarına müdahale edebilmek için eğitim alıyor. SU KAZALARINA ÖNLEM VE MÜDAHALE Kocaeli’nin 3 tarafı denizlerle çevrili, irili ufaklı birçok göl ve gölete de ev sahipliği yapıyor. Kentte özellikle yaz sezonunda su kazaları ile sıklıkla karşılaşma ihtimali yüksek. Olası boğulma veya benzeri su kazalarına karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan itfaiyecilerden oluşan dalgıç ekibi, vatandaşlarımın en zor anlarında yardımlarına koşuyor. AÇIK DENİZ DALIŞLARI Her an göreve hazır olmak için eğitim dalışı faaliyetlerini sürdüren itfaiyeci dalgıçlar, havuz çalışmaları ile kondisyon depoluyor. Ayrıca kuru tip elbise tabir edilen özel kıyafetlerle de açık deniz dalışlarını sürdürüyorlar. ÖZEL OLARAK SEÇİLİYORLAR Bununla birlikte, mevcut dalgıç personel sayısının artırılması adına İtfaiye Dairesi Başkanlığında yeni istihdam edilen personel içerisinden özel seçilen ve gerekli fiziksel koşulları taşıyan personellerin eğitimleri de sürdürülüyor. Eğitimler, Büyükşehir İtfaiyesinde kısa adı TSSF olan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından belgeli eğitmen bröveli itfaiyeciler tarafından veriliyor. Havuz eğitimlerini sürdüren dalgıç adayı itfaiyeciler, eğitim ve sınav periyodları sonunda başarılı olmaları halinde Büyükşehir İtfaiyesinde dalgıç olarak hizmet verecek.
Her türlü olaya müdahale eden Kocaeli İtfaiyesi, su kazalarına karşı müdahale yeteneği kazandırmak amacıyla personelini eğitiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, her türlü olaya müdahale edebilmek için eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Yangın, arama-kurtarma gibi faaliyetlerini gerçekleştiren Kocaeli İtfaiyesi, aynı zamanda su kazalarına müdahale edebilmek için eğitim alıyor.

SU KAZALARINA ÖNLEM VE MÜDAHALE

Kocaeli’nin 3 tarafı denizlerle çevrili, irili ufaklı birçok göl ve gölete de ev sahipliği yapıyor. Kentte özellikle yaz sezonunda su kazaları ile sıklıkla karşılaşma ihtimali yüksek. Olası boğulma veya benzeri su kazalarına karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan itfaiyecilerden oluşan dalgıç ekibi, vatandaşlarımın en zor anlarında yardımlarına koşuyor.

AÇIK DENİZ DALIŞLARI

Her an göreve hazır olmak için eğitim dalışı faaliyetlerini sürdüren itfaiyeci dalgıçlar, havuz çalışmaları ile kondisyon depoluyor. Ayrıca kuru tip elbise tabir edilen özel kıyafetlerle de açık deniz dalışlarını sürdürüyorlar.

ÖZEL OLARAK SEÇİLİYORLAR

Bununla birlikte, mevcut dalgıç personel sayısının artırılması adına İtfaiye Dairesi Başkanlığında yeni istihdam edilen personel içerisinden özel seçilen ve gerekli fiziksel koşulları taşıyan personellerin eğitimleri de sürdürülüyor. Eğitimler, Büyükşehir İtfaiyesinde kısa adı TSSF olan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından belgeli eğitmen bröveli itfaiyeciler tarafından veriliyor. Havuz eğitimlerini sürdüren dalgıç adayı itfaiyeciler, eğitim ve sınav periyodları sonunda başarılı olmaları halinde Büyükşehir İtfaiyesinde dalgıç olarak hizmet verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.