Musiki Derneği TSM Korosu’ndan unutulmaz şarkılar konseri

Dünya 03.10.2023 - 10:47, Güncelleme: 03.10.2023 - 10:47 1849+ kez okundu.
 

Musiki Derneği TSM Korosu’ndan unutulmaz şarkılar konseri

Büyükşehir Musiki Derneği TSM Korosu, Alaeddin Yavaşça ve Zeki Müren bestelerini başarı ile seslendirdi
Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği TSM Korosu, Türkiye’nin yetiştirdiği iki büyük bestekâr olan Alaeddin Yavaşça ve Zeki Müren bestelerinden oluşan bir konser verdi. Konserde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ses eğitmenlerinden Tuğçe Erenci de iki dev bestekârın birbirinden güzel eserlerini başarı ile seslendirdi.   MURAT BÜYÜKKAYA YÖNETİMİNDE SDKM Büyük Sahne’de gerçekleştirilen konserde koroyu Murat Büyükkaya yönetti. Koro konserin ilk bölümünde Prof.  Dr. Alaeddin Yavaşça’nın “Artık Bu Solan Bahçede, Ne Bildim Kıymetin, Ne Bildim Kıymetim, Sevgi Deli Gönülden Gönüle Bir Akıştır” eserlerini seslendirdi. Bu bölümde aynı zamanda Büyükşehir Musiki Derneği TSM Korosu’nun koristlerinden olan KOÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan da, bestekârın “Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben” adlı eserini okudu.   ZEKİ MÜREN BESTELERİ İkinci bölümde ise Zeki Müren’e ait besteler, koro ve solo olarak yer aldı. Bu bölümde Müren’in “Zehretme Hayatı Bana Cananım, Şimdi Uzaklardasın, Yaşamak Zevki Verir, Hayat Bazen Tatlıdır Sevenler Kanatlıdır, Bir Gönül Hikâyesi ile Uzun Yıllar Bekledim (Manolyam)” adlı eserleri konuklar için icra edildi.   ERENCİ, HOCASI YAVAŞÇA’YI YAD ETTİ Öte yandan konserde konuk sanatçı olarak yer alan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ses eğitmeni ve aynı zamanda Alaeddin Yavaşça’nın öğrencilerinden olan Tuğçe Erenci sahne aldı.  Erenci icrası öncesinde, hocası Alaeddin Yavaşça’yı andı. Alaeddin Yavaşça’nın Türk Sanat Musikisi açısından son derece önemli bir bestekâr olduğuna vurgu yapan Erenci, “Haliç Üniversitesi Türk Müziği Bölümü’nde yüksek lisans yaptığım sırada merhum hocamla meşk etme onuruna sahip oldum. Böylesine önemli bir hocanın öğrencisi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisini rahmet ve sevgiyle yad ediyorum” dedi. Erenci daha sonra konserde Aaleddin Yavaşça  ve Zeki Müren’e ait; “Kimseyi Böyle Perişan Etme Allahım Yeter, Baktıkça Gölgeme Yadigar Diye, Deva Bulmayacak mı Kalbimdeki bu yara ve Rüzgarlara Kapılmış Kuru Yaprak Misali (Gurbet) adlı eserlerini başarılı ile seslendirdi.   HOPALI’DAN TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ Konserin sonunda konuklar beğenilerini alkışlarıyla ortaya koydu. Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği Başkanı Vehbi Hopalı da sahneye gelerek koro şefi Murat Büyükkaya ve solist Tuğçe Erenci’ye çiçek vererek teşekkür etti.    
Büyükşehir Musiki Derneği TSM Korosu, Alaeddin Yavaşça ve Zeki Müren bestelerini başarı ile seslendirdi

Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği TSM Korosu, Türkiye’nin yetiştirdiği iki büyük bestekâr olan Alaeddin Yavaşça ve Zeki Müren bestelerinden oluşan bir konser verdi. Konserde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ses eğitmenlerinden Tuğçe Erenci de iki dev bestekârın birbirinden güzel eserlerini başarı ile seslendirdi.

 

MURAT BÜYÜKKAYA YÖNETİMİNDE

SDKM Büyük Sahne’de gerçekleştirilen konserde koroyu Murat Büyükkaya yönetti. Koro konserin ilk bölümünde Prof.  Dr. Alaeddin Yavaşça’nın “Artık Bu Solan Bahçede, Ne Bildim Kıymetin, Ne Bildim Kıymetim, Sevgi Deli Gönülden Gönüle Bir Akıştır” eserlerini seslendirdi. Bu bölümde aynı zamanda Büyükşehir Musiki Derneği TSM Korosu’nun koristlerinden olan KOÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan da, bestekârın “Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben” adlı eserini okudu.

 

ZEKİ MÜREN BESTELERİ

İkinci bölümde ise Zeki Müren’e ait besteler, koro ve solo olarak yer aldı. Bu bölümde Müren’in “Zehretme Hayatı Bana Cananım, Şimdi Uzaklardasın, Yaşamak Zevki Verir, Hayat Bazen Tatlıdır Sevenler Kanatlıdır, Bir Gönül Hikâyesi ile Uzun Yıllar Bekledim (Manolyam)” adlı eserleri konuklar için icra edildi.

 

ERENCİ, HOCASI YAVAŞÇA’YI YAD ETTİ

Öte yandan konserde konuk sanatçı olarak yer alan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ses eğitmeni ve aynı zamanda Alaeddin Yavaşça’nın öğrencilerinden olan Tuğçe Erenci sahne aldı.  Erenci icrası öncesinde, hocası Alaeddin Yavaşça’yı andı. Alaeddin Yavaşça’nın Türk Sanat Musikisi açısından son derece önemli bir bestekâr olduğuna vurgu yapan Erenci, “Haliç Üniversitesi Türk Müziği Bölümü’nde yüksek lisans yaptığım sırada merhum hocamla meşk etme onuruna sahip oldum. Böylesine önemli bir hocanın öğrencisi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisini rahmet ve sevgiyle yad ediyorum” dedi. Erenci daha sonra konserde Aaleddin Yavaşça  ve Zeki Müren’e ait; “Kimseyi Böyle Perişan Etme Allahım Yeter, Baktıkça Gölgeme Yadigar Diye, Deva Bulmayacak mı Kalbimdeki bu yara ve Rüzgarlara Kapılmış Kuru Yaprak Misali (Gurbet) adlı eserlerini başarılı ile seslendirdi.

 

HOPALI’DAN TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Konserin sonunda konuklar beğenilerini alkışlarıyla ortaya koydu. Kocaeli Büyükşehir Musiki Derneği Başkanı Vehbi Hopalı da sahneye gelerek koro şefi Murat Büyükkaya ve solist Tuğçe Erenci’ye çiçek vererek teşekkür etti.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.